Днешната дата е историческа за една от най-футболните нации на

...
Днешната дата е историческа за една от най-футболните нации на
Коментари Харесай

На този ден Аржентина празнува с Кемпес, Марадона, Каниджа и Меси

Днешната дата е историческа за една от най-футболните народи на планетата - Аржентина. Двукратните международни първенци, които са дали на света Диего Армандо Марадона и Лионел Меси, са един от най-традиционните участници на Мондиал. Именно с основно настоящо лице Дон Диего е един от най-запомнящите се Мондиали в историята - Мексико `86.

 Осем години по-рано различен кумир на цяла една нация Марио Кемпес извежда южноамериканците до първата международна купа на " Монументал " в Буенос Айрес, когато вкара два от головете при успеха с 3:1 след продължения.

 Легендарната десетка Марадона съвсем самичък прави " гаучосите " международни първенци за повторно, с пет гола и пет асистенции. Именно две негови попадения на тази дата пращат Аржентина на финала против Германия. Той се разписва два пъти в полуфинала с Белгия, носейки успеха с 2:0.

 На този ден преди 24 години пък считаният безусловно за Бог в Аржентина и Неапол футболен вълшебник, изиграва последната си среща на международни финали. Тя е 21-а за него, на този стадий връх за страната му. Марадона е в главната при успеха с 2:1 над Нигерия на терените в САЩ`94, когато двата гола осъществя Клаудио Каниджа. Капитанът на отбора обаче се отличава с гениална асистенция при победното попадение на дългокосата седмица. Успехът гарантина на отбора осминафинал още преди мача с България.

 Неговият правоприемник за едни, а за други най-хубавият футболист в историята на футбола Лионел Меси, пък означи последните си голове на този стадий на един Мондиал. На 25 юни 2014 година той се разписа два пъти при успеха с 3:2 над Нигерия в Порто Алегре.
Именно Нигерия е трудността пред Меси и " гаучосите " по пътя на осминафиналите на Мондиала в Русия, а срещата е на следващия ден от 21:00 часа. Мондиал 2018 3 кръг, вторник 26 юни  Нигерия 21:00предстои  Аржентина
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР