Днес зърнопроизводители излязоха на протест срещу нерегламентиран внос на зърно

...
Днес зърнопроизводители излязоха на протест срещу нерегламентиран внос на зърно
Коментари Харесай

Икономист: Зърпонопроизводителите искат държавата да закриля свръхпечалбите им, вместо да я върнат обратно в хазната в помощ на най-бедните

Днес зърнопроизводители излязоха на митинг против " нерегламентиран импорт на зърно от Украйна ", за какъвто няма данни. 

В митинга им изненадващо бяха вмъкните други тематики като " добива на шистов газ ", какъвто в България също няма, а най-любопитно бе споменаването на " зелената договорка ".

Икономистът Евгени Кънев направи коментар по тематиката и странните съвпадения в митинга на зърнопроизводителите:

" Радвам се, че нашите зърнопроизводители се гордеят с качеството на своята продукция, която отговаряла на европейските стандарти. За разлика от украинската.

Радвам се, че се грижат за здравето на нацията, като не желаят да позволен украинска продукция на пазара, тъй като съгласно тях не отговаряла на стандартите.

Не се веселя, обаче, че в дни на тежка инфлация не виждат вноса на зърно от Украйна като анти-инфлационна мярка, а се тревожат, че “подбива ” пазара им.
Не се веселя, че свръхпечалбата, която осъществят от тази инфлация не я оферират назад в хазната да подкрепя най-бедните.

Не се веселя, че желаят на процедура страната да закриля свръхпечалбите им.
Не разбирам и по какъв начин по този начин вмъкнаха тематиката за шистовия газ в техния митинг - т.е там желаят да внасяме, тъй като сме богати? Дали тъй като Украйна не изнася газ?

А минимум се веселя, че изпитват хармонична угриженост по тематиката с Путин.
По време на Източния стопански конгрес във Владивосток, Путин разкритикува договорката за зърното на Украйна, като сподели, че вместо нуждаещите се небогати страни от украинското зърно се възползват страни от Европейския съюз.

Апропо, Путин се беше загрижил по какъв начин Европа се прецаква със глобите за горивата и беше горещо подсилен у нас на най-високо държавно равнище! "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР