Днес започват четвъртфиналните битки в 22-то издание на Световното първенство

...
Днес започват четвъртфиналните битки в 22-то издание на Световното първенство
Коментари Харесай

Днес започва 1/4-финалната фаза в Катар

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Днес стартират четвъртфиналните борби в 22-то издание на Световното състезание по футбол, което се организира в Катар. От 17:00 часа българско време Хърватия се изправя против Бразилия, а вечерта Нидерландия и Аржентина ще излязат на терена от 21:00.

Сблъсъкът сред „ лалетата “ и „ албиселесте “ е гвоздеят в петъчната стратегия от последните осем на Мондиала. Нидерландия стигна до тази фаза след триумф над Съединени американски щати с 3:1, като е в серия от 19 следващи мача без загуба под управлението на селекционера Луис ван Гаал след идването на експерта за трети престой отпред през август предходната година. От своя страна аржентинците имаха известни проблеми против Австралия, само че в последна сметка реализираха своето за победа с 2:1. Лионел Меси и компания не престават похода си към финала, само че ще би трябвало да минат през добре стоящите тактически нидерландци.

В ранния конфликт, вицешампионите от 2018-а в Русия Хърватия се изправят против петкратните първенци на планетата Бразилия. Златко Далич и неговите ученици пречупиха съпротивата на бойките японците в осминафиналите след тъждество 1:1 в постоянното време и продълженията и 3:1 при дузпите. „ Ватрените “ ще разчитат на следващо мощно показване от Доминик Ливакович под рамката, както и на опита на Лука Модрич и Иван Перишич, с цел да се доберат до втори пореден полуфинал на Световно. На пътя им обаче е един от любимците за трофея в Катар - Бразилия. Селесао не елементарни на Южна Корея и го отвя след страхотна лекция през първото полувреме, когато умъртви интригата с четири безответни попадения.

Бразилците победиха и в двата си предходни конфликта с хърватите на международни финали, като и двата бяха в груповата фаза.

Арсенал - Олимпик Лион 3:0

Артилеристите завоюваха другарската среща от шампионата " Дубай Супер Къп "

Водачът във Висшата лига на Англия Арсенал се наложи над Олимпик Лион с 3:0 в първия си мач на приятелския шампионат " Дубай Супер Къп ". 

И трите гола за " артилеристите " паднаха през първото полувреме, като точни бяха Габриел Магаляеш, Едуар Нкетиа и Фабио Виейра.

Интересно е, че след мача бяха изпълнени дузпи за наслаждение на феновете в Дубай. След осъществяването на петте наказателни удара още веднъж Арсенал се наложи с 2:1, само че при последния удар младежкият национал на Франция Раян Шерки се опита ва вкара с техничен удар в жанр " Паненка ", само че вратарят на англичаните Карл Хайн не мръдна от мястото си и топката попадна право в ръцете му.

В неделя Ливърпул и Олимпик Лион ще играят един против различен на същия шампионат.

Хебър - ЦСКА 2:3

Отборът от Пазарджик пропусна да се изкачи на лидерската позиция

ЦСКА се наложи като посетител над Хебър с 3:2 гейма в отсрочен мач от шестия кръг на волейболното ни състезание за мъже, траял повече от 2 часа.

Успехът беше трагичен, като ЦСКА направи цялостен поврат от 0:1 до 2:1, остави първенците да изравнят, само че сподели по-здрави нерви в тайбрека. Хебър стартира по-силно мача и взеха задатък при 14:12 в първия гейм и не позволи да бъде застигнат от " алените ", като затвори частта при 25:21.

Във втория гейм тимът на Александър Попов взе контрола върху играта съвсем от самото начало, като стигна до изразителното 24:17 и имаше седем геймбола. Хебър обаче направи невероятната серия от шест следващи точки, преди ЦСКА въпреки всичко да се измъкне и да завоюва минимално. Това даде сила на столичани, които бяха по-добри и в идната част, в която непрекъснато водеха с 3-4 точки, а след 19:17 направиха шест следващи пункта и поведоха с 2:1.

Хебър се разсъни в четвъртия гейм и стигна до 15:9, а по-късно и до 24:15, преди да изравни геймовете.

В тайбрека " алените " демонстрираха по-здрава душeвност в основните моменти, като след 9:9 направиха 4 следващи точки, а при 14:10 осъществиха още първия си мачбол. Той пристигна при сполучлива обсада на Димитров.

Над всички в мача бе диагоналът на ЦСКА Димитър Димитров, който осъществя 31 точки и приключи с 47% успеваемост в офанзива. Най-много точки за Хебър означи Тодор Алексиев - 18, а със 17 остана Джакопо Масари. " Червените " направиха и 19 сполучливи блокади в мача против единствено 10 за отбора от Пазарджик.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР