Днес започваме преговори с Украйна, за да формализираме нашата трайна

...
Днес започваме преговори с Украйна, за да формализираме нашата трайна
Коментари Харесай

Страните от Г-7 обещаха дългосрочна подкрепа спрямо Украйна frognews.bg

" Днес започваме договаряния с Украйна, с цел да формализираме нашата трайна поддръжка за Украйна, защото тя пази своя суверенитет и териториална целокупност, възвръща стопанската система си, пази своите жители и се стреми към интеграция в евроатлантическата общественост “, се споделя в изказване на Г-7, представено от брюкселското издание " Politico ".

През последните няколко седмици Съединени американски щати, Обединеното кралство, Франция и Германия обсъждаха с Украйна по какъв начин да основат обща рамка за всички страни, искащи да дават на Киев непрекъсната военна и финансова помощ. Целта, сподели министърът на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс пред кореспонденти в сряда, е " да стане толкоз скъпо за Русия да направи това още веднъж, че да не си коства ".

Страните от Г-7 - и всеки различен, който желае да се причисли - в този момент се чака " неотложно " да стартират да разискват въпроса с Киев, с цел да дефинират същината на тези дълготрайни задължения за сигурност, чиято цел е да " обезпечат устойчива мощ, благодарение на която Украйна да се пази в този момент и да възпре съветската експанзия в бъдеще ". 

За да създадат това, страните от Г-7 се ангажират да продължат да изпращат военно сухопътно, въздушно и морско съоръжение, да оказват помощ за укрепването на отбранителната промишлена база на Украйна, да образоват своите сили, да споделят разследващи данни и да дават поддръжка за киберотбраната. По отношение на оръжията ще бъдат дадени цели на „ въздушната защита, артилерията и огъня на далечни дистанции, бронираните транспортни средства и други основни качества, като бойна авиация “.

Двустранните съглашения също ще включват старания за реорганизация и възобновяване.

В подмяна Украйна се ангажира да продължи да реформира страната, в това число що се отнася до корупцията, корпоративното ръководство, правоприлагането и правосъдната система, само че също и отбранителния и военния бранш и институции.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР