Днес започва истинската битка в третия по сила турнир на

...
Днес започва истинската битка в третия по сила турнир на
Коментари Харесай

Лигата на конференциите има своя чар

Днес стартира същинската борба в третия по мощ шампионат на УЕФА - Лигата на конференциите със срещите от първия кръг на груповата фаза. Първоначално множеството анализатори гледаха скептично към основаването на тази конкуренция, само че през предишния сезон тя потвърди, че има своя сексапил и своето място в европейския футбол. Сега е време за втория сезон, който дава обещание да е не по-малко трогателен от първия.

Този шампионат бе основан с концепцията да даде късмет за евроизява на някои от по-малките тимове, които мъчно съумяват да пробият в другите два огромни шампионата - Шампионската лига и Лига Европа. Големите европейски грандове липсват, само че пък за сметка на това тук можем да опознаем някои по-екзотични тимове, които да блеснат на европейската сцена. Миналия сезон подобен сякаш бе Бодьо/Глимт, а през тази акция ще забележим дали ще има различен, който да изпъкне по същия метод.

За огромно страдание този път няма да има българско присъединяване в тази конкуренция. Нашите представители Ботев (Пловдив), Левски и ЦСКА - София отпаднаха в пресявките към груповата фаза и не съумяха да си подсигуряват място напред.

И тук любимците преди началото на конкуренцията са тимовете от огромните шампионати. Уест Хам, Фиорентина, Виляреал, Кьолн, Ница, АЗ Алкмаар и така нататък Те обаче имат навика да подценяват присъединяване си в шампионата, което дава късмет на останалите да изпъкнат. Междувременно пък ще следим с интерес и представянето на някои по-нетрадиционни за евротурнирите тимове като Балкани, Вадуц, Пюник, Шамрок Роувърс, Силкеборг и така нататък

В първия кръг на шампионата има няколко мача, които приковават вниманието ни. Сред тях са конфликтът сред Виляреал и Лех (Познан), срещата сред Ница и Кьолн, семейството на Уест Хам против ФКСБ, гостуването на Партизан против Словачко, срещата сред Хартс и Истанбул (Башакшехир) и други

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от Лига Европа и Лига на Конференциите, онлайн, в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР