Днес започва активният сезон по градозащита – съобщават от Министерството

...
Днес започва активният сезон по градозащита – съобщават от Министерството
Коментари Харесай

Започва активният сезон за борба с градушките, осигурени са 12 000 ракети

Днес стартира интензивният сезон по градозащита – оповестяват от Министерството на земеделието. Защитата от градушки посредством изстрелване на ракети се реализира над територия от 22 милиона дка у нас.

Тази година градозащитната активност стартира по-рано от нормалното заради плануваните през второто десетдневие на април наднормени температури, които са причина за развиване на градоопасна купесто дъждовна облачност.

Изпълнителна организация " Борба с градушките " е осигурила сезона с близо 12 000 ракети, като при висока периодичност и активност на градушките има подготвеност и средства да закупи в допълнение ракети, твърдят от агроведомството.

С ракетен прийом у нас се пазят областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Видин, Монтана, Враца и Плевен от 11 командни пункта и 262 ракетни площадки към тях.

Броени дни преди откриването на сезона, работещите в Агенцията за битка с градушките бяха подготвени да го бойкотират посредством ефикасни митинги поради ниски заплати, само че кабинетът Денков обезпечи 3 млн. лева за повдигане на възнагражденията на ракетострелците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР