Днес започналите от запад валежи ще обхванат по-голямата част от

...
Днес започналите от запад валежи ще обхванат по-голямата част от
Коментари Харесай

Валежите ще обхванат по-голямата част от страната до края на деня

Днес почналите от запад превалявания ще обзет по-голямата част от страната. В София дебелината на снежната завивка към този момент е към 1 см, във Враца 3. През деня ще продължи да вали сняг, в източните региони най-вече дъжд.

В планините в Западна България и Родопите е в действие жълт код за снеговалежи, като в композиция с сдържан до мощен вятър от изток-североизток ще има условия за виелици, ще се образуват навявания и преспи.

През идващото денонощие ще се задържи облачно и ще има слаби превалявания от сняг, в низините на Южна България от дъжд. По-интензивни ще са снеговалежите през нощта в Североизточна България и тук-там в планинските региони.

През деня вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до сдържан. Максималните температури ще са най-вече сред 2° и 7°.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, по-значителни след обяд в Рило-Родопската област.

Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури по върховете ще са към и под минус 10 градуса.

И през по-голямата част от новата седмица ще се задържи най-вече облачно. Ще има превалявания от сняг, във вторник в Родопската област към момента ще са по-съществени като количество; нараснала възможност за повече превалявания има и към петък. Ще става студено и от четвъртък до края на седмицата в котловините и в Северна България са вероятни утринни температури до към минус 10° - минус 12°, а и дневните в обособени региони в четвъртък и петък ще остават малко под нулата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР