Днес започна многонационално компютърно подпомагано командно-щабно учение Balkan Bridges -

...
Днес започна многонационално компютърно подпомагано командно-щабно учение Balkan Bridges -
Коментари Харесай

Стартира „Balkan Bridges-2019“ - най-голямото командно-щабно учение на Балканите

Днес стартира многонационално компютърно подпомагано командно-щабно обучение „ Balkan Bridges - 2019 “, което ще продължи до 4 октомври в Националния боен образователен комплекс „ Чаралица ”, оповестиха от Министерството на защитата.
Учението е планувано в границите на самодейността на началниците на защитата на балканските страни за повишение на съдействието в района. Участват близо 200 военнослужещи от страните по самодейността: Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Черна Гора, Румъния, Сърбия, Северна Македония и Турция, многонационалната бригада „ Югоизточна Европа”, Щабният детайл за консолидиране силите на НАТО, Центърът за проучване, създаване и рационализиране качествата на НАТО за ръководство на рецесии и реагиране при бедствия и Центърът за взаимна подготовка на НАТО в Бидгошч, Полша.

Целта на учението е да увеличи оперативната съгласуемост на въоръжените сили на балканските страни, да усъвършенства техните качества да реагират съответно на всяка заплаха и риск, свързани с районната сигурност, както и да тества степента на консолидиране на националните системи за моделиране и симулации от Центъра за взаимна подготовка на силите на НАТО в Бидгошч, Полша.

Учението се концентрира върху щабната екипна работа, съдействието и координирането на оперативно и на тактическо равнище, както и на всеобхватния метод при интервенциите в отговор на рецесия.

От българска страна вземат участие офицери от Щаба на защитата, Съвместното командване на силите, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, работа „ Военна полиция”, Военномедицинска академия, Военна академия „ Г. С. Раковски” и Националния боен университет „ Васил Левски”.

Учението включва действия, свързани с подготовката и воденето на интервенция по поддържане на мира като част от планувана интервенция на НАТО. Формираните многонационални взаимни оперативни сили са „ развърнати “ на територията на фиктивна страна, с цел да възстановят мира и сигурността в региона.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР