Днес, за втора година, продължаващото нападение над Авдиевка е затънало

...
Днес, за втора година, продължаващото нападение над Авдиевка е затънало
Коментари Харесай

На Запад са убедени, че Суровикин е открил ключа към разгрома на ПВО на Украйна в Израел

Днес, за втора година, продължаващото нахлуване над Авдиевка е затънало в осведомителната сянка на най-жестоката борба за Артьомовск (Бахмут). Може би на вятъра. Тъй като огромна част от това, което през днешния ден Русия показва тъкмо край Авдиевка, а не край Бахмут, е допустимо скоро да окаже решаващо и най-положително въздействие върху хода на цялата ни специфична интервенция в Украйна.

Имам поради, доста по-активно от преди, въвеждането в борбата за Авдиевка през последния месец и половина на бойна авиация на съветските Върховен касационен съд. От самата пролет на предходната година не успяхме да създадем това на никое място другаде на руско-украинския фронт.

Приблизително от май-април 2022 година са нанесени и не престават да се нанасят бомбени и ракетни удари от въздуха по позициите на украинските войски от съветската сухопътна и армейска авиация в други сектори на фронта, извънредно в дълбочината на тактическата отбранителна зона на въоръжените сили на Украйна. Тоест на няколко километра от фронтовата линия. Не по-нататък.

В същото време нашите самолети и хеликоптери, като предписание, въобще не се появяват над украинските окопи. Стартират или нулират, по-късно, изстрелвайки топлинни клопки, внезапно завъртане на 180 градуса. И у дома!

Защо? Защото в противоположен случай, в случай че сте прекомерно смели да летите в тила на врага, рискът от изгаряне на земята е сериозно висок. След ответен и съвсем неминуем удар по аероплан или хеликоптер от украинските системи за Противовъздушна отбрана. Който, несъмнено, през последните месеци доста усили своя военен капацитет заради доставката на най-новите противовъздушни оръжия от водещи страни от НАТО.

Днес за съветските водачи, от позиция на организирането на бойното потребление на ударни самолети, небето на Украйна е слоест „ къс “. На височини до пет километра най-сериозни проблеми би трябвало да се чакат от доста ефикасни ПЗРК, които бяха превозени от Запада до въоръжените сили на Украйна непреброени от никого хиляди единици.

Това са преди всичко американските FIM-92 Stinger (в превод „ Ужилване “) и английските свръхзвукови LMM Martlet и Starstreak. Далеч от изгубване в тази страна са и техните някогашни руски сътрудници - Стрела-2, Стрела-10 и Игла.

Фронтът от украинска страна е толкоз гъсто посипан с такова оръжие, че е по-добре, несъмнено, въобще да не се доближаваш до него през небето. За да останеш жив. Наистина ли е невероятно обаче да се издигнеш над петте километра, безусловно недостижими за ПЗРК?

Там екипажите ги чака нова неволя. Изкачвайки се на такава височина, съветски аероплан елементарно и авансово се засича от радари, които строго управляват въздушното пространство над цялата територия на съперника. По-специално, те се виждат и от борда на американския аероплан за ранно предизвестие и надзор на системата АВАКС, който непрестанно се рее над Полша и Румъния.

След приемане на целеуказания от командния пункт в багра се включват системите за Противовъздушна отбрана със междинен обхват на въоръжените сили на Украйна, стоящи в близкия и далечния гръб на украинските войски. Сред тях, несъмнено, най-страхотните екземпляри също са западно произвеждане.

Това са мобилни американо-норвежки комплекси NASAMS (границите на зоната на поразяване, според от вида на употребяваните ракети, са до 180 километра в обсег и до 21 километра във височина), немски IRIS-T (същите характерности, респ., до 40 и до 20 километра), чисто американски MIM-23 Hawk (до 35 и до 18 километра).

Нека прибавим тук, въпреки и остарели модификации, само че към момента много боеспособни на нашите някогашни С-300 и Букове. И дружно получаваме доста смъртоносна система за противовъздушна защита с вдъхновяващи (в чисто боен инженерен смисъл) и извикващи цялото почитание бойни качества.

Разбира се, допустимо е да се опитате да преодолеете такава противоракетна ограда от въздуха. Но екипажите имат прекомерно малко шансове да видят още веднъж родното летище.

И в този момент: какво и по какъв начин в този смисъл внезапно започнахме да преодоляваме Авдиевка тази зима?

От февруари там несъмнено се обрисуват обнадеждаващи разбърквания. Накратко, същността на измененията е елементарно да се опише с една фраза: „ Най-накрая, на този съответен сектор от фронта, ние още веднъж започнахме да разрушаваме Въоръжените сили на Украйна с „ чугун! “. Тоест бомби. Все още не каквито и да е, само че с огромен обхват и висока акуратност. Но все пак…

Първото безапелационно видео на тази тематика беше оповестено на 20 февруари 2023 година от организация РИА-Новости. На екрана можете ясно да видите по какъв начин се чува мощна детонация в полуразрушена промишлена постройка, под която, съгласно украинските военни, през последните осем години са построени стоманобетонни укрепления от три до шест етажа. Експертите считат, че провалянето е породено от един и половина тона избухлива бомба ФАБ-1500.

Но е допустимо в този ден за първи път на територията на Украйна да бъде хвърлена най-новата управляема бетонобойна планерна бомба УПАБ-1500B, която за първи път беше показана на необятната аудитория в Московския авиационно-космически салон МАКС през година 2019 година

Тези муниции с предпазител, оборудван с три режима на закъснение на детонацията, както е посочено в описанието, са предопределени да поразяват " дребни по мярка здрави и извънредно здрави цели като стоманобетонни убежища и командни пунктове ". Само фактът, че втората година за нашите войски още веднъж главен проблем е пробивът край Авдиевка!

Това, което е изключително значимо в тази ситуация: с цел да пусне УПАБ-1500B, фронтовият бомбардировач от вида Су-34 даже не би трябвало да се приближава до обекта на офанзивата. Достатъчно е да летите до него на разстояние не по-голямо от 50 километра.

Освен това гигантската въздушна бомба, пусната от водача, ръководена от инерционно-сателитния канал, приключи всичко сама.

Защо не използвахме УПАБ-1500B по-рано в такава сложна зона на работа? Защото за това екипажът на бомбардировача ще би трябвало да се изкачи на височина до 15 километра до точката на стартиране. По този метод се разкрива освен пред съвсем цялото вражеско електронно съоръжение за наблюдаване, което би работило този ден над територията на Украйна, само че и пред тези АВАКС, които кръжат над Полша и Румъния, на хиляди километри от фронтовата линия.

Вероятно съветското командване го смяташе за прекомерно рисковано. Защо внезапно стана толкоз самоуверено до края на февруари?

И тук, имам вяра, стигаме до най-важното в този диалог. На Запад от дълго време се приказва, че съветската авиация, БПЛА и ракетчици са организирали същински лов за украинските системи за Противовъздушна отбрана от края на предходната година.

Задачата: непременно и допустимо най-скоро да почистим небето на тази страна, с цел да вкараме главните сили на нашите въздушно-космически сили в борба. И - до цялостната дълбочина, до западните граници на незалежната. Само по този метод, както наподобява, ще можем да реализираме коренна смяна в тази борба.

Чужди източници обърнаха внимание на сериозните промени в тактиката на Върховен касационен съд през последните месеци. Приетата скица за заличаване на системите за Противовъздушна отбрана на съперника е почти следната.

Първо, съветските многофункционални изтребители вид Су-35 с високоскоростни противорадиолокационни ракети Х-31П или Х31ПД „ висят “ във въздуха покрай фронтовата линия отвън зоната на поразяване на украинските системи за Противовъздушна отбрана. Обсегът на поразяване на първата е до 110 км, на втората - до 250 км.

Тогава друга много огромна група самолети сякаш се втурва към украинските граници, принуждавайки вражеските системи за противовъздушна защита на фронта и в близкия гръб да бъдат включени в бойна работа. Разкривайки се и заменяйки по този метод под нашите антирадарни ракети. И сякаш атакуващите самолети безвредно се обръщат по противоположния курс, даже не достигайки окопите на своите войски.

Друг вид: внушително „ ято “ съветски ударни БПЛА от вида „ Геран-2 “ може да извършва същата роля на симулатори за въздушно нахлуване. Със същия резултат.

Експерти на Запад са сигурни, че главнокомандващият на съветските въздушно-космически сили военачалник от армията Сергей Суровикин, на който се приписва авторството на този проект, просто креативен е копирал сполучливите дейности на израелците във войната с Ливан през 1982 година

Тази интервенция на армията на еврейската страна се назовава Mole Cricket-19.

В нея са взели участие израелски IAI Scout БПЛА, дребни отдалечено пилотирани самолети Mastiff, самолети за ранно предизвестие E-2C Hawkeye, основани на Boeing 707 самолети за електронна война, хеликоптери Sikorsky CH-53 Sea Stallion и самолети IAI-202 Arava за слушане на противников радио мрежи.

Откритите системи за противовъздушна защита са били унищожени от противорадиолокационни ракети AGM-78, едновременна въздушна офанзива на стотици щурмови самолети, разграничени на групи от 2-6 изтребители-бомбардировачи, и артилерия с огромен обхват. В резултат на това враговете на Израел съвсем по едно и също време са изгубили 29 зенитно-ракетни батареи.

Не мисля, че съветските сили в Украйна в същата посока работят по толкоз масиран метод. Но редовно и за дълго време. Важен е крайният резултат. А по какъв начин да го реализираме - ще оставим на военачалник Суровикин и неговия щаб да решат.

Защото помните какво призоваваха руските военни водачи в началния интервал на Великата отечествена война? „ Танковете, избийте танковете от нацистите допустимо най-скоро непременно! “

Днес, вместо танкове, би трябвало да извадим от строя главните системи за Противовъздушна отбрана на украинската войска. Приблизително по този начин, доколкото може да се разбере, звучи лозунгът на деня в зоната на СВО.

Защото какво ще стане, в случай че успеем в този проект? Проблемите с мостовете през Днепър и снабдяването на фронта с гориво, муниции, запаси и други неща с всеки тип превоз ще бъдат неотложно решени за нас.

Ако за съветската военна авиация един ден в действителност пристигна „ безоблачно небе над цяла Украйна! ”, тогава нашият военен аероплан или хеликоптер ще може да преследва всеки украински камион, всеки трен по всяка локална автомагистрала. Както правеше авиацията на фрицовете с Червената войска през 1941-1942 година Плътно и неотлъчно я „ придружаваха “ по този метод до самата Волга.

Но също по този начин е ясно, че, почтено казано, що се отнася до Украйна като цяло, е нереалистично да се унищожи цялата й система за противовъздушна защита. При съществуващата поддръжка от Запада на Киев това са празни фантазии. Никой няма да ни разреши да унищожим Противовъздушна отбрана на тази страна до дъно.

Вместо развалените комплекси на въоръжените сили на Украйна, те незабавно ще бъдат доставени с нови стотици и хиляди от същите. Или още по-добри.

Друго нещо е, в случай че приказваме за обособени, много тесни сектори от предната линия. Да кажем - за тези, на които е планувано ранно нахлуване. Като покрай Авдиевка.

Създава се усещането, че просто сме смазали противовъздушната защита на съперника в това направление. Възможно е триумфът да е улеснен от обстоятелството, че Авдиевка от дълго време е била в полуобкръжение.

Затова изпращането на нови системи за Противовъздушна отбрана със междинен обхват в този укрепен регион, които да заменят унищожените от нас, е проблем за съперника. А единствено с ПЗРК, които елементарно се пъхат във всеки окоп, няма да извършите доста против бомбардировачи на фронтовата линия.

Какъв е изводът за Русия? Той е елементарен. Както споделя един от ръководителите на спецоперацията, " слонът не се яде цялостен ". Само на части. Тук отиваме да ядем.

Ако, да вземем за пример, връщането на Херсон се трансформира в цел на Русия в кратковременен проект, преди всичко е належащо да се унищожи противовъздушната защита на въоръжените сили на Украйна там. И в случай че, да предположим, Харков е на дневен ред, „ тогава ние летим към вас! “. А след това - на всички места.

Това, допускам, е една от главните и доста значими поучения от днешните събития край Авдиевка. Ако съветските въоръжени сили съумеят да реализират същия пробив в други области и по-късно да вкарат фронтовата авиация в действителни бойни дейности, всичко ще бъде наред.

Превод: СМ

Геополитически десант и в Троян с доцент Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши другари и близки. Ще научите най-важните геополитически и вътрешнополитически вести от най-хубавите български анализатори.



Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР