Днес всички сме нюйоркчани“, написа Хилари Клинтън в Туитър след

...
Днес всички сме нюйоркчани“, написа Хилари Клинтън в Туитър след
Коментари Харесай

Атентатът в САЩ и кризата в Каталуния белязаха и тази седмица

„ Днес всички сме нюйоркчани “, написа Хилари Клинтън в Туитър след най-сериозния атентат в Манхатън след 11-ти септември 2001 година

В седмичния преглед на външнополитическите тематики можете да чуете още за продължаващата рецесия в Каталуния, която от тази седмица визира освен Испания, само че и Европейски Съюз.

Връзка с бъдещето на Европейски Съюз има и неуспехът на следващия кръг от договаряния сред Демократическата юнионистка партия и националистите от " Шин Фейн ", което безспорно ще се отрази на хода на договарянията за Брекзит. Неуспехът на договарянията за подялбата на властта в Северна Ирландия накара английският министър за провинцията Джеймс Броукъншър да оповести тази седмица, че ще стартира разработване на бюджет за Северна Ирландия.

Тази седмица се навършиха 100 години от публикуването на така наречен Декларация на Балфур за основаването на еврейска страна в Палестина.А единственият контролно-пропускателен пункт на границата сред линията Газа и Египет, пункт " Рафах ", мина под контрола на Палестинската автономност.

Специалният прокурор Робърт Мълър, който проверява интервенция на Русия в изборите в Съединените щати през 2016 година, повдигна обвинявания към мениджъра на предизборната акция на Доналд Тръмп. Макар въпросът на пръв взор да няма нищо общо с хипотетични връзки с Кремъл, президентът би трябвало да е обезпокоен, тъй като следствията на специфичния прокурор са на път да разкрият и други неприятни подозрения за неговото обграждане.

В Берлин втора седмица не престават предварителните диалози за сформиране на коалиция, добила гражданственост под името „ Ямайка “. Разговорите започнаха прекомерно мъчно и откроиха съществени разлики по редица тематики сред ХДС, ХСС, либералите и Зелените. Канцлерът Ангела Меркел за първи път разяснява договарянията и вдъхна убеденост, че коалиция ще има.
Подробностите по тематиките можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР