Днес Volvo Cars обяви, че компанията е взела решение за

...
Днес Volvo Cars обяви, че компанията е взела решение за
Коментари Харесай

Volvo с нов завод завод за електромобили в Европа. Инвестира 1.2 млрд евро

Днес Volvo Cars разгласи, че компанията е взела решение за построяването на нов, трети, индустриален комплекс на територията на Европа.

Новият цех на Volvo Cars, в който автомобилната компания ще влага 1.2 млрд евро, ще бъде построен в Кошице, Словакия, и се чака да стартира да действа на цялостни обороти през 2026 година.

Изграждането на оборудването, в което ще се създават напълно електрически модели на Volvo от ново потомство, е планувано да започва през идната година, а монтирането на оборудването за 2024 година. Годишният потенциал на оборудването ще бъде до 250 000 автомобила.

"Фокусирани сме върху това да се превърнем в напълно елекрическа марка за подвижност до 2030 година ", разяснява Джим Роуан, изпълнителен шеф на Volvo Cars. "РАзширяването в Европа, найшият максимален район, е от съществена значимост за нашата промяна към електрификацията и продължаването на растежа ".

Плановете на Volvo Cars са свързани с годишни продажби от 1.2 милиона единици към средата на десетилетието, а от 2030 година в портфолиото на марката ще попадат само и единствено .
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР