Днес ви срещаме с edna усмихната дама, която вероятно познавате

...
Днес ви срещаме с edna усмихната дама, която вероятно познавате
Коментари Харесай

Елена Атанасова: Любовта е най-ценният дар в живота

Днес ви срещаме с edna усмихната дама, която евентуално познавате като една от основните героини в българския сериал "All Inclusive " по NOVA. Представяме ви прелестната Елена Атанасова, с която си поговорим за есента, любовта, хумора като оръжие на снимачната площадка и в живота.

Нашите читатели, а и всички фенове на NOVA ти симпатизират поради ролята ти в паметния българския сериал "All Inclusive ", в който влизаш в облика на Марияна. Описваш Марияна като "самокритична, дори от време на време безпощадна към себе си " и "изключително лоялен човек, който обича доста мощно обичаните хора ". Какви прилики и разлики откриваш сред облика на Марияна и себе си?

Срещата с героинята ми Мариана е от тези завихрящи събития в креативния ми път, които дават криле. Споделям сходствата ни като дами в самокритичността (типична за зодията ми), предаността към обичаните хора, желанието да вижда положителното, самоиронията и възприятието за комизъм. Аз съм доста по-непримиримa от героинята ми, доста по-крайна в страстите си. И в действителност това е забавното и любопитното в търсенето на персонажа - когато преплитаме приликите и разликите, с цел да се случи компактен и жизнерадостен облик.

 all inclusive NOVA

Ненчо Балабанов е твой брачен партньор в сериала и несъмнено силата посред ви на екрана е невероятна! Лесно ли се работи с него и коя е най-забавната преживелица, в която сте попадали дружно в процеса на фотосите?

Имам шанса да работя с прелестни сътрудници. Ненчо е извънреден експерт с необикновен заряд, който пали всички нас на терен. Той е извор на занимателни случки и истории. Този сезон нашето семейство Чобанови отвън кадър общуваше на разнообразни езици - най-много на френски. Аз приказвам този език, а Ненчо водеше разговор с мен. И в случай че не слушаш защо става въпрос, ще кажеш, че в действителност си приказваме на френски. А в действителност той импровизира толкоз ловко на този език, че даже от време на време изричаше и някоя вярна дума.

Имахме занимателна преживелица предишното лято, когато май месец трябваше да влезем в морето. Героят му Христо трябваше да показа на Мариана любовницата си, като родственик на Пламен и от самото начало трябваше да прикриваме тракащите ни зъби от супер студената вода и да играем какъв брой ни е топло.

Тази година в сериала още веднъж показвате хубостта на българската природа, само че този път основният воин не е морето, а планината. Как се усещаше в живописния Велинград и кое предпочиташ за отмора - море или планина?

Не бях ходила във Велинград от дете. Снимачният интервал в този спокоен и спокоен град беше свежа глътка въздух. Зареждащо е Родопа планина да те прегръща. Нямам желания за почивката - дали да е море или планина. Те дават разнообразни чувства. Съзерцанието на морето и катеренето на планината са взаимно допълващите се чувства. Така че, по-скоро е значимо с кого споделяш тези чувства. Не къде си, а с кого си.

 софия маринкова all inclusive NOVA

Ако можеш да получаваш единствено едно нещо от живота на база All Inclusive - постоянно да го имаш и то по доста, какво би било то?

Любовта е най - скъпият подарък в живота. Вярвам, че в случай че я имаме, ще живеем в съгласие, с достолепие и почитание.

Есента пристигна, с цел да ни подсети да се задържим у дома малко по-дълго, да се прегръщаме малко по-силно, да се обичаме малко повече. Каква е твоята персонална равносметка за това лято и тревожните месеци, през които всички преминахме (и евентуално занапред ни предстоят)?

Есента с красивите си багри постоянно ми е носила равносметката. Тази година заживяхме с едни нови правила, форми на съществуването ни, които към момента търсим тъкмо какви са. Топлото слънце на лятото ме зареди за многото незнайни, в които влизаме в този момент, когато отново чакаме нашата аудитория в салоните. Пожелавам ни здраве и мощен дух, с цел да преминем през тестването - пандемия!

Разказвала си, че си доста близка с майка си и сте като най-хубави приятелки. Кой е най-мъдрият съвет, който си получавала от нея?

Майка ми е извънредно умен и добър човек. Винаги съм се удивлявала на това по какъв начин съумява да премине през компликациите с усмивка, с положителните си очи, религия и оптимизъм. Уча се още на това от нея. Както споделих, аз съм по-крайна в страстите си и несъмнено образеца, който тя ми дава е подарък.

 all inclusive NOVA

Тази година си номинирана за премията „ Икар “ за водеща женска роля в постановката „ Хаос “ на Театър 199. Как се почувства, когато научи за номинацията, и вълнуваш ли се за награждаването на 31 октомври?

Всяко отбелязване на достижение в специалността ни е огромно събитие в креативния път. Бях толкоз разчувствана, че е сътрудниците от Съюза на Артистите са ме номинирали за ролята ми в "Хаос " - режисура на Марий Росен, дружно с моите сътрудници и приятелки Радина Думанян и Йоана Буковска- Давидова. И в този момент, несъмнено, не преставам да се вълнувам. Заради карантината останахме по-дълго време номинирани и в този момент чакаме церемонията с боязън. Хубаво е в тези времена да имаме повече мотиви да честваме живота.

Имаш десетки функции в театъра и малкия екран. Можеш ли да определиш коя сцена е по-предизвикателна за теб и имаш ли обичана роля, в която си се въплътила?

И театърът, и малкия екран са моят път. Те взаимно ме зареждат и допълват. Правят артиста по-рефлективен, по-гъвкав. Харесва ми да се гмуркам в облиците, които би трябвало да изиграя, да диря, да ровичкам каква е тази жена, която би трябвало да пусна да заживее в мен. Така че, всяка последна роля ми е обичана. След нея съм схванала още нещо за себе си.

 софия маринкова all inclusive NOVA

И като за край и в духа на сериала "All Inclusive ", който ни кара да се усмихваме всеки петък пред екраните - какъв съвет би дала на нашите читателки, които към момента се учат да одобряват разочарованията с възприятие за комизъм?

От опит знам, че няма рецепта за превъзмогване на разочарованието. Може би това е сладкото, всеки да намира формулата за себе си. Моята е възприятието за комизъм. На героинята ми Мариана също. Повярвайте ми - по-лесно е с усмивка да го прескочим този интервал. Защото пък, в случай че беше единствено хубавото, без нищо разочароващо нямаше да можем да го оценим както би трябвало. И ще завърша с един обичан откъс от Мопасан и романът му " Един живот " - а точно последното изречение от него:

"Животът не е в никакъв случай нито така добър, нито така неприятен, както си мислим ние. "

Може да гледате новия 2-ри сезон на сериала "All inclusive " всеки петък от 20:00 по NOVA.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР