Днес ви предлагаме рецепта за шоколадови палачинки с кокосов крем.

...
Днес ви предлагаме рецепта за шоколадови палачинки с кокосов крем.
Коментари Харесай

Шоколадови палачинки с кокосов крем

Днес ви предлагаме рецепта за шоколадови палачинки с кокосов крем.
Това са съставките, които са ви нужни:
160 гр брашно
4 с. л. какао
375 мл прясно мляко
2 яйца
3 с. л. захар
3 с. л. масло
една щипка сол
400 мл сметана за готвене
100 гр кокосови стърготини
плодове на усет - ягоди, банан, малини и други
Стъпки в осъществяването на рецептата:
Пресейте брашното, изсипете го в купа дружно с какаото (не би трябвало да е сладко), прибавете 1 супена лъжица захар и щипка сол. Разбъркайте. Добавете яйцата и половината мляко към сухите съставки, след което разбъркайте добре.
 Пухкави палачинки със заквасена сметана, които се подготвят за няколко минути Пухкави палачинки със заквасена сметана, които се подготвят за няколко минути
Палачинките са най-предпочитаната закуска от дребни и огромни. Обикновено ги подготвяме по класическата рецепта, само че има метод те да стана...
Разтопете 3 супени лъжици масло. Може да е на котлона или в микровълновата. След това прибавете останалото мляко, разбъркайте добре и прибавете разтопено масло и оставете сместа да престои 20 минути, откакто авансово я разбъркате.
Междувременно изсипете сметаната в тенджера (тя би трябвало да е с масленост 35%), прибавете 2 супени лъжици захар и кокосовите стърготини. Сложете тенджерата на котлона. Оставете течността да заври, след което намалете котлона до най-малко и бъркайте сместа непрекъснато до нейното хомогенизиране. Необходими са около 5-7 минути. Ако желаете по-сладък крем, прибавете още захар. След като кремът се сгъсти, свалете от огъня и оставете леко да се охлади. През това време той ще се сгъсти в допълнение. Към охладения крем прибавете парченцата плодове и разбъркайте.
Загрейте малко лой в тигана, в който ще приготвите палачинките. Печете по 30-60 секунди от всяка страна на сдържан огън.
Поставете част от крема в средата на палачинката, по-късно я навийте. Поръсете я с пудра захар по избор и украсете с късчета плодове. 
Приятен вкус!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР