Днес в Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) се

...
Днес в Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) се
Коментари Харесай

Съпругата на Антон Дончев дари на УниБИТ бронзов бюст на големия писател

Днес в Университета по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ) се организира първият за тази година Академичен съвет. Той обаче мина по-малко по друг метод. На него участва като посетител актрисата Райна Василева – брачна половинка на космополитния български публицист, създател и другар на Университета - Антон Дончев.


В наличието на Ръководството на Университета в лицето на проф. Ирена Петева – ректор, ръководителят на Съвета на настоятелите – проф. Стоян Денчев и целия Академичен съвет на висшето учебно заведение, госпожа Василева подари бронзов бюст на Антон Дончев направен от международно известния български ваятел Вежди Рашидов.


От управлението на УниБИТ споделиха, че през далечната 2015 година самият Антон Дончев подарява ръкописът на „ Време разделно “ на университета, който се съхранява там и до през днешния ден.


По същото време една от образователните зали на УниБИТ бе наименувана в чест на този изтъкнат български публицист, а табелата на вратата бе сложена от самия Антон Дончев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР