Днес в УМБАЛ Света Марина“ - Варна министърът на здравеопазването

...
Днес в УМБАЛ Света Марина“ - Варна министърът на здравеопазването
Коментари Харесай

Проф. Ангелов във Варна: Ето го план Б срещу кризата с ваксините

 Днес в УМБАЛ " Света Марина “ - Варна министърът на опазването на здравето проф.  даде старт на работата на последно потомство компютърен томограф в лечебното заведение, съобщи кореспондент на  Varna24.bg .

С новата инсталация ще се разширят опциите за диагностика на сърдечносъдовите и мозъчните болести, както и за проучване функционалността на белия дроб.

Ето какво сподели министърът на брифинга пред медиите:

" Винаги, когато съм идвал тук, съм се чувствал умерено. Това е една от дребното лечебни заведения в България, където пациентите получават сложна грижа. Тук практиката и науката дават най-доброто на българските пациенти. "

" В " Света Марина " са минали 3300 пациенти с ковид. На процедура тази болница изнесе на гърба си обстановката в Североизточна България. Този скенер е неповторим и единствен в България. Изключително потребен е и за лекарите, и за пациентите. "

" По отношение на имунизациите желая да ви кажа от кое място идва моето отчаяние. В края на предходната година изпратихме поръчка Трябваше да получим 4 518 000. Те трябваше да бъдат доставени в рамките на седем месеца. Първият месец трябваше да имаме 451 832 дози В края на януари стана ясно, че " AstraZeneka " ще понижи доставките си в първо тримесечие със 60% получим 261 000 дози. Това значи, че ние ще получим до края на февруари 261 000 дози. На 22 февруари стана ясно обаче, че ще получим едвам 52 800 дози за месеца. 

" План Б, за който приказват всички, е следният. Договорили сме в допълнение количество ваксини. Чакаме 1 000 000 дози от Pfizer ще дойдат от март до юни, 480 000 дози на Moderna, които ще дойдат от март до юни. "

" Неприятно ми, че тематиката се политизира. Това е безотговорно поведение. Да се употребява страха на хората, с цел да се получат политически дивиденти. Не го разбирам "

" Правим си сметки без кръчмар. Резултат не зависи от нас. Всички чакат - РЗИ, персоналните лекари, имунизационните центрове също. Все още не знаем каква доставка ще получим. Вторите дози на хората се пазят в РЗИ. ЦИК и РИК са ваксинирани. Организацията е направена стройно. "

" Г-жа Манолова прави изявления, които се приближават доста едва до истината. България не е сключила никакви контракти с производителите на ваксини. Европейската комисия подписва договорите. Имаме подготвеност да поръчаме дози и от съветската ваксина, в случай че бъде утвърдена в Европейски Съюз. Важно е имунизацията да е ефикасна и безвредна. "

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР