Днес в Софийски градски съд се гледа делото, което е

...
Днес в Софийски градски съд се гледа делото, което е
Коментари Харесай

Бивши администратори на КТБ: СГС може да спре кражбата на 12 милиона от КТБ

Днес в Софийски градски съд се гледа делото, което е следващ епизод от сагата с опита на две компании - „ Ардастрой “ и „ Аполо инженеринг “, да получат над 12 милиона от затворената КТБ. Организацията на ощетените инвеститори Неправителствени организации „ Ние, Граждани “ и някогашните админи на КТБ настойчиво настояват, че двата контракта за необикновен залог, които фирмите претендират, че са сключили с банката, са фалшифицирани.
Фрог нюз е единствената медия, която следи сагата с подадените сигнали за опита две компании - „ Ардастрой “ и „ Аполо инженеринг “, да получат над 12 милиона от затворената КТБ. Организацията на ощетените инвеститори Неправителствени организации „ Ние, Граждани “ и някогашните админи на КТБ настойчиво настояват, че двата контракта за необикновен
залог, които фирмите претендират, че са сключили с банката са фалшифицирани. Прокуратурата обаче приключи следствието единствено и само с претекста, че не са получили оригиналите на документите, с цел да бъде направена експертиза. Така Прокуратурата разреши двете компании, близки до Делян Пеевски да гушнат 12 млн. лева от КТБ с подправени документи.

Потърсихме двама от някогашните админи на КТБ – Георги Христов – един от четиримата изпълнителни шефове и Георги Зяпков – шеф на Управление „ Кредитиране “ в банката. Те описаха, какво чакат да се случи на съвещанието през днешния ден в Софийски градски съд, на което ще стане ясно дали двете компании ще приберат парите.

„ Има обаче един доста значителен детайл – по гражданското дело, за което приказваме, че има съвещание през днешния ден. И шефовете на компаниите и в досиетата, където са самите решения на ФГВБ, разглеждащ възраженията и жалбите на другите страни, има заверени от някого, копия на тези документи. Заверка на документ, показан в съда, като заверката е „ Вярно с оригинала “ и автограф, абсолютно и неотменимо задължава лицето, положило този автограф да носи наказателна отговорност за съществуването на оригинала. В момента и съдът е предизвикан, както и всички страни по това произвеждане, са предизвикани и аз ги призовавам да оспорят истинността на тези документи, на тези два „ контракта за необикновен залог”. Ако създадат това, би трябвало от съда да се открие произвеждане по оборване на частен документ. Т.е. ползващите се от него, в тази ситуация двете компании, да бъдат задължени от съда, да показват оригинала. Респективно, тъй като и синдиците на КТБ са страна в това произвеждане, те също следва да бъдат задължени от съда да показват тези оригинали. Ако не ги показват тези два контракта за
залог би трябвало да бъдат изключени от доказателствата по делото “, разяснява днешното съвещание Георги Христов.

Какво още споделиха Георги Христов и Георги Зяпков вижте в ИНТЕРВЮ:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР