Днес в президентската институция получихме предложението на Пленума на Висшия

...
Днес в президентската институция получихме предложението на Пленума на Висшия
Коментари Харесай

Йотова: Жалко ако големите приказки за сериозни реформи свършат с отстраняването на главния прокурор

Днес в президентската институция получихме предлагането на Пленума на Висшия правосъден съвет за предварителното освобождение на основния прокурор. Така, както постоянно до момента, президентът ще се запознае с неговите причини и ще съблюдава буквата на закона. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти в Плевен, където под нейния патронаж се отбелязва 90-годишнината от рождението на огромния акад. Светлин Русев.


Няма по какъв начин да не прави усещане, че когато през 2019 година президентът Радев отхвърли да подпише указа за назначението на господин Гешев, беше самичък. Тогава тези, които през днешния ден приказват на най-голям глас, избраха да замълчат, разяснява Йотова.

Много тъпо ще бъде, в случай че огромните приказки за съществени промени в тази област свършат с отстраняването на основния прокурор. Като че ли има съревнование кой ще предложи по-гръмки промени. Да не стане по този начин, че се вършат промени поради избрани персони, а не поради самото наличие!?

Мнозина през днешния ден чакаха огромни вести от чуването на Иван Гешев в Европарламента. Аз чаках да бъде саботирано чуването. Нека да напомня абсурда от юли предходната година, когато прокуратурата изпрати в Европарламента писмо от българската прокуратура, в което се споделяше, че след петорна експертиза фотосите на кюлчета и вили са подправени... По-интересен е въпросът за какво холандската председателка на комисията редуцира фрапантно времето за чуване, акцентира Йотова.

На въпрос за отношението на новото държавно управление към регионалните шефове и техните оставки припомних, че на втория си ден държавното управление на четворната коалиция с министър председател Кирил Петков за 10 минути уволни всички регионални шефове, без даже да се запознае с проблемите на областите, без да изчака да предадат активността си. Поздравявам регионалните шефове, че не разрешиха още веднъж да бъдат унижени. Те са почтени хора и приказките за бойкот не вършат чест на тези, които ги тиражират. И за сведение на Кирил Петков - областите в България са 28, а не 30!

Наясно сме, че описите за промяна са подготвени. Към момента виждаме, че държавното управление работи тъкмо по този начин, както му беше предписано в оня запис, разяснява още Йотова. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР