Днес в парламента на страната се очаква ключово гласуване относно

...
Днес в парламента на страната се очаква ключово гласуване относно
Коментари Харесай

Пред гласуване на съдебната реформа: Нетаняху беше изписан от болница след спешна операция за поставяне на...

Днес в Народното събрание на страната се чака основно гласоподаване по отношение на противоречивите проекти за главен ремонт на израелската правосъдна система.

 

Израел беше обзет от митинги против промяната, като доста служащи дадоха обещание да стачкуват, в случай че тя се реализира. Вчера във видео, направено след интервенцията, Нетаняху сподели, че е в „ чудесно здраве “ и възнамерява да бъде в Народното събрание за вота.

 

Парламентът стартира разискване на мощно оспорвания законопроект за ограничение на пълномощията на Върховния съд в неделя. Депутатите от израелската съпротива умоляваха държавното управление да се откаже от проектите си за правосъдна промяна.

 

Съгласно промените Върховният съд на Израел към този момент няма да може да постановява, че обещано държавно решение е " голословно ".

 

Опозицията се притеснява, че промените могат да насърчат корупцията и случайните назначения на високи постове. През последните няколко дни десетки хиляди протестиращи излязоха на шествие от Тел Авив към Ерусалим, с цел да се опълчват на измененията в правосъдната система, като хората извършиха основната автомагистрала.

 

Много протестиращи се разположиха в парка Сахер в Ерусалим, покрай Народното събрание, след четиридневния протестен марш.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР