Днес в Народното събрание се разгледа, предложен от Възраждане Закон

...
Днес в Народното събрание се разгледа, предложен от Възраждане Закон
Коментари Харесай

Димчо Димчев: Хазартната зависимост е бич, не само за България, но и за Европейския съюз

Днес в Народното събрание се прегледа, препоръчан от " Възраждане " Закон за изменение и допълнение на Закона за хазарта.

Той беше предпазен и необорим от народните представители от групата на " Възраждане ", които показаха множеството отрицателни психически, прочувствени и финансови резултати, които хазартната взаимозависимост оказва върху самите подвластни и техните близки.

Народният представител от " Възраждане ", Димчо Димчев уточни, че този проблем визира, освен България, само че и целия Европейски съюз.

" Данните, които съм извадил от медия, сочат, че за 2023 година във Англия 53% от хората над шестнадесетгодишна възраст са залагали на онлайн игри, миналата година. Над 430 000 души там са пристрастени към
хазарта, а близо 2 000 000 се намират в положение, което води до пристрастяване към хазарта. В Германия тези данни са още по-стряскащо - 1,3 милиона пристрастени и 3,25 млн. души, изложени на подобен риск. В Малта - 56% от популацията там залага на онлайн игри ", съобщи от парламентарната естрада, националният представител от " Възраждане ", Димчо Димчев.

Той добави, че предходната година, Белгия е била светлия образец в това отношение и от нейното държавно управление са обявили, че желаят да забранят рекламите в обществените мрежи, малкия екран и по спортните игрища. Чуват се и оферти за основаване на европейски омбудсман - институция, която да е обвързвана с въпросите и проблемите, във връзка с
хазарта.

Въпреки съдбовните последици, които хазартната взаимозависимост оказва върху всички обществени групи и нейното нездравословно влияние върху финансовото, психическото и прочувственото положение на подвластния и неговото семейство, от към този момент разпадналата се сглобка не поддържаха текстовете, препоръчани от " Възраждане ".

С това ясно се нареждаха като бранители на олигархичните, олигополни ползи, като бранителите на корупционните схеми и демонстрираха, че за въздействие, власт и пари, биха предали ползите на всички български жители, и най-много, в тази ситуация - на българските деца. Защото младежите са бъдещето на България, а тъкмо те са евентуално най-лабилни към насърчаване на сходен вид взаимозависимост.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР