Днес, в модерния образователен център - Професионална гимназия по механизация

...
Днес, в модерния образователен център - Професионална гимназия по механизация
Коментари Харесай

Кметът на Разлог на среща с учениците в ПГ по механизация на селското стопанство: Вашата бъдеща професия е устойчива във времето и винаги ще има смисъл

Днес, в модерния учебен център - Професионална гимназия по машинизация на селското стопанство –от Разлог се организира следващата вълнуваща среща на кмета на община Разлог Красимир Герчев с зрелостници и възпитаници.

Директорът на училищетоТатяна Динчева показа новите достижения на учебното заведение, което основава експерти, конкурентни и извънредно търсени на пазара на труда: монтьори на селскостопанска техника, агроекология, машинен оператор – специалности, с богата история, само че и съвременни. Тя показа и достиженията на учениците в национални и интернационалните надпревари, обмяната на опит и положителни практики по европейски стратегии.

„ Много са триумфите, които реализираме. – сподели още шефът. - Ние сме едно от най-модерните учебни заведения в страната, учебно заведение измежду природата, работим повече от 20 години в посока екологично обучение и образование, което е доста значимо, тъй като сме в интервал, когато се търсят специалностите ни, търси се нов, по-качествен метод на живот – с качествено хранене. “

Кметът на общината поздрави учебното заведение с триумфите. „ Хубаво е вашето учебно заведение, - сподели той, - само че е хубаво че вършиме цялостни паралелки. Вашето учебно заведение е доста значимо и вие добре го знаете, тъй като всеки ден се храним, и без значение какви други специалности ще има, вашата специалност е устойчива във времето и постоянно ще има смисъл. “

Учителите и учениците научиха доста за кмета на община Разлог, за общината, за решенията, които се взимат всеки ден. И споделиха гордостта от 10-дневната процедура в Тоскана, където са наблюдавали процеса на произвеждане на едно от най-хубавите виновност в света – от лозето до бутилирането на виното, посетили са ферми за животни и произвеждане на сирена, прошуто.

И са усетили гордостта на хората, които се занимават със земеделие и не желаят да работят друго нещо, тъй като фермата е техният живот.

Кметът връчи приветствени адреси на шампионитепо канадска битка Иво Рашев, Илиян Прангов и Николай Костов, на Иван Парапунов и Алил Сюлейманов - за чудесно показване в Зоналните училищен игри по бадминтон, а на собствен ред получи голяма кошница с цветя – в символ на признателност за персоналните му заслуги за модернизиране и развиване на учебното заведение, което се трансформира в едно от най-красивите български учебни заведения – ковачница на експерти в бранш „ Земеделие “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР