Местна компания планира да изгради комплекс от 14 къщиВ последните

...
Местна компания планира да изгради комплекс от 14 къщиВ последните
Коментари Харесай

Банско се разраства с нов ваканционен комплекс

Местна компания възнамерява да построи комплекс от 14 къщи

В последните години Банско се трансформира в желана дестинация за цифровите номади. Неотдавна и BBC показа българския град като „ международна притегателна дестинация за цифрови номади “.

Наред с всичко това туристическият бранш в града също не стопира да се развива и да предлага нови места за настаняване.

Един от последните образци за разрастването на курортния град е идното създаване на ваканционен комплекс от 14 къщи. Той ще се намира в местността „ Овиначе “ и ще е с повърхност от 6191 кв. метра, написа Economic.bg.

Ваканционният комплекс Плановете на вложителя – локалната компания „ Пирин естейт “ – е да построи четири едноетажни къщи с повърхност от 185 кв. м всяка; седем двуетажни къщи от по 150 квадратни метра, както и още три двуетажни къщи близнак с повърхност от 180 кв. метра.

Територията, на която ще бъде построен бъдещият комплекс, е земеделска земя със заменен статут – за жилищно-ваканционно строителство – излиза наяве от капиталовото желание, качено за Оценка на въздействието върху околната среда на уеб страницата на РИОСВ-Бургас от преди дни.

И тази година България претърпя зимен сезон, изпълнен с проблеми, трупани с години – без да успее да откри решение. Въпреки това развиването на зимните курорти не спря. Пампорово се снабди с нов шестседалков въжен превоз от „ Малина “ до връх „ Снежанка “.

В Боровец пък, където в последните години имаше съвсем нулево строителство, беше оповестено, че напълно скоро следва да бъде осъществен огромен план за съвременен жилищен комплекс от затворен вид. Бъдещият 7Аngels ще се появи на мястото на някогашния хотел „ Зодиак “.

Въпреки всички тези вложения и тази година от сектора бяха безапелационни, че има административни спънки и редица пропуски в законите– което води до невъзможността България да стане конкурентна зимна дестинация. И на фона на всичко това се развихри и абсурда със Симеоновския въжен превоз на „ Витоша “, което е следващото доказателство за неналичието на разговор сред страната и бизнеса. И вървейки по този път, единствено със строителство на хотели и ваканционни комплекси, надали скоро ще се превърнем в топ зимна дестинация.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР