Днес в Лос Анджелис ще бъдат връчени най-желаните кинонагради в

...
Днес в Лос Анджелис ще бъдат връчени най-желаните кинонагради в
Коментари Харесай

10-те най-добри изпълнения на сцената на наградите „Оскар“

Днес в Лос Анджелис ще бъдат връчени най-желаните кинонагради в света – „ Оскарите “. С най-вече номинации тази година са филмите „ Бърдмен “ на Алехандро Гонсалес Иняриту и „ Гранд хотел Будапеща “ на Уес Андерсън.

Поглеждайки обратно в историята на премиите, няма по какъв начин да не споменем достижението на Уолт Дисни – 59 номинации. От тях извоювани са 26, в това число три почетни награди и една на името на Ървин Талбърг. Нито един човек на Земята не е успявал да повтори това достижение.

Първият „ Оскар “ на Уолт Дисни е и първата премия на Американската академия за кинематографично изкуство и просвета за късометражен анимационен филм в историята, а почетната му премия, връчена за „ Снежанка “, съставлява една елементарна статуетка, заобиколена от седем дребни.

Друг любопитен факт, е че единственият притежател на четири награди „ Оскар “ в категорията най-хубав режисьор е Джон Форд, прочут от „ Гроздовете на гнева ”. Първия си глух филм той снима още през 1917 година и от този момент прави повече от 100.

Преминавайки към музикална тематика, тази година на сцената по време на церемонията ще излязат Джон Леджънд, Лейди Гага, Адам Лавин от Maroon 5, Рита Ора и Common. От американската медия Billboard пък ни напомнят 10-те най-хубави осъществявания онлайн на сцената на „ Оскарите “. Ето ги и тях.

10. U2 – „ The Hands That Built America “, 2003

9. Björk – „ I’ve Seen It All “, 2001

8. Bon Jovi – „ Blaze of Glory “, 1991

7. Madonna – „ Sooner Or Later “, 1991

6. Michael Jackson – „ Ben “, 1973

5. Adele – „ Skyfall “, 2013

4. Jennifer Hudson & Beyonce – „ Dreamgirls “ Medley, 2007

3. Bruce Springsteen – „ Streets of Philadelphia “, 1994

2. Celine Dion – „ My Heart Will Go On “, 1998

1. Three 6 Mafia – „ It’s Hard Out Here For a Pimp “, 2006

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР