Днес в 17.00 часа изтече крайният срок, в който инициативните

...
Днес в 17.00 часа изтече крайният срок, в който инициативните
Коментари Харесай

Кои независими кандидати се включиха в президентските избори

Днес в 17.00 часа изтече крайният период, в който инициативните комитети имаха опция да подадат заявление в Централната изборна комисия (ЦИК) за регистрация на изборите за президент и вицепрезидент, планувани дружно с изключителния парламентарен избор на 14 ноември, съобщи БГНЕС.

Като самостоятелни претенденти, подкрепени от разнообразни партии, до този миг се записаха актуалният държавен глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Сред обединенията, изразили поддръжка, са Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Продължаваме промяната “, а в инициативния комитет на кандидатпрезидентската двойка влязоха изтъкнати общественици, хора на изкуството, представители на научните и спортните среди. Негови съпредседатели станаха психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова, журналистът Анна Заркова и диригентът Йордан Камджалов.
 Цветозар Томов: Още има време за взимане на нови машини и промяна на софтуера Цветозар Томов: Още има време за взимане на нови машини и промяна на софтуера
" Все още имаме време за взимане на нови машини и промяна на софтуера, само че то не е доста и би трябвало да се работи бързо ", сподели пред Nova News...

и инициативният комитет, с който в надпреварата за „ Дондуков 2 “ се впускат ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и полковник Невяна Митева. Кандидатурата им беше припозната от ГЕРБ-СДС, които обявиха своята цялостна поддръжка, а досегашният народен представител от обединението Радомир Чолаков застана отпред на инициативния комитет.

Минути преди приключването на крайния период нужните документи подадоха и от „ Правосъдие за всеки “, записали предприемчив комитет в поддръжка на кандидатурата на ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов. Той ще взе участие на изборите с Мария Кисимова-Моасе, претендент за вицепрезидент. Председател на комитета е юрист Велислав Величков.

С регистрация към този момент се снабдиха и комитетите, издигащи Луна Йорданова и Иглена Илиева, Венцислав Ангелов и Дарина Тодорова, Росен Миленов и Иван Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР