Днес в 15:00 часа ЦСКА-София приема Ботев (Пловдив) в сблъсък

...
Днес в 15:00 часа ЦСКА-София приема Ботев (Пловдив) в сблъсък
Коментари Харесай

ЦСКА-София атакува върха срещу коравия Ботев

Днес в 15:00 часа ЦСКА-София приема Ботев (Пловдив) в конфликт от 16-ия кръг на Първа професионална лига. “Червените” са въодушевени след триумфа над Лудогорец в предишния кръг и в този момент ще търсят нови три точки. Възпитаниците на Стамен Белчев даже могат да оглавят най-малко за малко класирането, в случай че завоюват днешната среща, а пребиваването им там може да стане и по-дълго, в случай че " Орлите " изгубят в гостуването си на Локомотив (Пловдив) по-късно през днешния ден.

На пътя на “армейците” обаче застава много подъл противник. Ботев (Пловдив) показва чудесна форма в последно време и записа 7 мача без загуба, в които се регистрира с 5 победи и 2 равенства. Домакинското реми със Славия (1:1) в предишния кръг обаче остави лек горчив усет за пловдивчани и те ще опитат да се съвземат с положително показване на “Българска армия” през днешния ден.

Ботев има и да си отмъщава за загубата от ЦСКА-София през първия полусезон. Това бе най-тежкото поръжение за “Канарчетата” от началото на акцията. На 30 юли “червените” завоюваха с 6:2 гостуването си в Коматево.

ЦСКА-София разполага с най-резултатното нахлуване в Първа професионална лига от началото на сезона. Днес обаче домакините няма да могат да разчитат на главния си голмайстор Фернандо Каранга, който е осъден. Чорбаджийски, Атанасов и Георгиев пък са в лазарета. Треньорският щаб се чака да заложи на Черниаускас на вратата и Дюлгеров, Барт, Бодуров и Недялков в защита. Малинов, Пинто и Тиаго Родригес ще движат играта в средата на терена, а в предни позиции ще работят Манолев, Кубемба и Меркадо.

За Ботев единственият отсъстващ ще бъде санкции Димов. Треньорът Николай Киров евентуално ще пусне в игра Чворович под рамката и Панов, Терзиев, Димитров и Минев в отбрана. Юсеин ще извършва функционалността на опорен полузащитник, а пред него ще работят Бризола и Балтанов. Ндонгала и неделев ще оперират по двете крила, а офанзивата ще бъде водена от Виана.

Първа професионална лига, 16 кръг:

ЦСКА-СОФИЯ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни сформира:

ЦСКА: Черниаускас, юлгеров, Барт, Бодуров, Недялков, Малинов, Тиаго, Пинто, Манолев, Меркадо, Кубемба

БОТЕВ: Чворович, Панов, Терзиев, Димитров, Минев, Юсеин, Балтанов, Бризола, Ндонгала, Неделев, Виана

Стадион: “Българска армия”, София
Съдия: Волен Чинков
Начало: 15:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!
Първа лига 16 кръг, събота 18 ноември  ЦСКА-София 15:00предстои  Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР