Днес увеличението на облачността от запад ще продължи. Около и

...
Днес увеличението на облачността от запад ще продължи. Около и
Коментари Харесай

Над 20 градуса днес, но облачно

Днес нарастването на облачността от запад ще продължи. Около и след обяд в Западна България, вечерта в Централна, а през нощта против събота и в Източна България, ще има превалявания от дъжд. На обособени места, основно в Централна, Северна и Югозападна България ще има гръмотевици. Вечерта облачността от запад ще стартира да се раздира и понижава. Ще духа сдържан, в Източните Родопи и тук-там северно от планините, краткотрайно мощен южен вятър. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 20° и 25°, тук-там в западните региони и по Черноморието малко по-ниски, в София - към 21°.

Над Черноморието ще има раздрана облачност, която вечерта ще се усили, само че ще остане без превалявания. Ще духа най-вече сдържан южен вятър. Максималните температури ще бъдат от 13° по северното крайбрежие до 18°-19° по южното. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините също облачността от запад бързо ще се усили и след обяд и вечерта ще има превалявания от дъжд, над към 2000 метра от сняг. Ще духа мощен, по високите елементи на Рила и Пирин плевел югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 12°, на 2000 метра - към 4°.

През идващите дни ще доминира облачно време, с превалявания, на повече места в източните и планинските региони. По-значителни разкъсвания и краткотрайни понижения на облачността ще има в събота над Западна и Централна България. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще са сред 7° и 12°, а оптималните в по-голямата част от страната - сред 15° и 20°
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР