Днес управителят на МБАЛ Поморие д-р Кирил Хинов официално подписа

...
Днес управителят на МБАЛ Поморие д-р Кирил Хинов официално подписа
Коментари Харесай

МБАЛ Поморие става база за обучение на студенти от бургаския университет

Днес шефът на МБАЛ Поморие доктор Кирил Хинов публично подписа контракта за съдействие с Университет „ Професор доктор Асен Златаров “ – Бургас, по силата на който лечебното заведение в Поморие ще даде практическа база за образование на студентите от бургаския университет, оповестяват от общината.

Структурните звена на болничното заведение ще бъдат учебно-практическа база за образование на студенти и стажанти от специалности в професионални посоки „ Здравни грижи “, „ Обществено здраве “ и „ Медицина ”, по-конкретно: специалности „ Медицина “, „ Медицинска сестра ”, „ Акушерка “, „ Лекарски помощник “.

Предложението за подписване на този контракт бе на кмета Иван Алексиев и бе признато с цялостно болшинство на последното постоянно съвещание на Общинския съвет, който като принципал на болничното заведение даде и единодушие за отдаване чартърен за период от пет години, посредством обществен търг на пространства, част от постройката на болничното заведение, за медико-диагностична лаборатория. Целта е в лабораторията да се организира клинично образование на студенти от професионално направление „ Здравни грижи “ и следдипломно образование на лица с професионална подготовка „ доктор “.

„ Още през днешния ден стартираме процедурата за акредитиране на МБАЛ Поморие и превръщането ѝ в университетска болница “, показа доктор Хинов.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР