Днес United Group, водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна

...
Днес United Group, водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна
Коментари Харесай

United Group се ангажира да приеме научно базирана цел за намаляване на емисиите


Днес United Group, водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа, разгласи, че се ангажира с установяване на цел за понижаване на излъчванията, учредена на самодейността Science Based Targets (SBTi) - план, който има за цел поощряване на корпоративните дейности в региона на климата за нисковъглеродна стопанска система.

С писмо за вдишване на ангажимент, основаната в Нидерландия United Group се причислява към световната листа на повече от 1000 други водещи компании, които потвърдиха желанието си да работят със Science Based Targets, за понижаване на излъчванията в сходство с климатологията.

" Участието в самодейността Science Based Targets показва непрестанната отдаденост на United Group към това да е виновна компания. Това е естествена стъпка в нашия път да играем по-активна роля в основаването на по-устойчив свят, " сподели основният изпълнителен шеф на United Group Виктория Боклаг.

" Присъединяването към самодейността е опция да дадем образец на всички заинтригувани страни и да вършим това, в което сме най-хубави - нововъведения, съдействие и стимулиране на успеваемост, с цел да изпълним промени на всички места, където United Group оперира, " добави Боклаг.

United Group разполага с 24 месеца, с цел да създаде цел, да я показа за валидиране на SBTi и да разгласява утвърдената цел.

SBTi е световна самодейност, която поддържа компании в установяването на цели за понижаване на излъчванията на парникови газове въз основата на най-новите климатични проучвания и задачите на Парижкото съглашение. Научно-базираните цели демонстрират на фирмите какъв брой доста и какъв брой бързо е належащо да понижат излъчванията си на парникови газове, с цел да предодврятят най-лошите последствия от изменението на климата.

Инициативата е международно съдействие сред CDP, Институтът за международни запаси, Световният фонд за природата и Глобалният контракт на Организация на обединените нации.

Работеща в сферите на телекомуникациите и медиите, United Group сплотява водещите оператори и най-хубавите производители на наличие в Югоизточна Европа. Компанията оперира в осем страни в района и прави действия в Нидерландия, Швейцария и Люксембург.

United Group има почти 11 милиона консуматори и обезпечава претовареност на повече от 12 500 души.

В България United Group има телекомуникационният оператор Vivacom и най-голямата мултиплатформена медийна компания в страната - " Нова Броудкастинг Груп ".

Нова Броудкастинг Груп следва положителните бизнес практики по пътя на устойчивото развиване и намаляването на въздействието върху околната среда. С внимание към света, в който всички живеем, компанията се стреми към възстановяване на енергийната успеваемост в активността си. Чрез всички свои платформи поставя старания да увеличи информираността на българската публика по тематики в региона на климатичните промени и устойчивите решения.

Vivacom има дългогодишна тактика за стабилно развиване и опит в слагането и осъществяването на цели, свързани с отпечатъка от активността на компанията върху околната среда, икономическото и общественото развиване на обществото. От 2014 година компанията стартира да издава обществен Годишен отчет за стабилно развиване, който показва пред заинтригуваните страни достиженията и провокациите за съответната година. В него се слагат съответни цели, свързани с оползотворяването на софтуерни, финасови, човешки и обществени запаси. Във всеки идващ отчет обществено се регистрира напредъка по поставените качествени и количествени измерители. От 2016 година отчетът се надгражда до Интегриран годишен отчет, обхващащ още по-голям набор от финансови и нефинансови индикатори, по които компаният регистрира активността си. А отчетът за 2019 година включва към този момент и задачите от Глобалния контракт за Организация на обединените нации и по какъв начин активността на Vivacom се съпоставя с тях.

* наличие на Vivacom

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР