Днес украинският посланик поиска България да промени досегашната си позиция

...
Днес украинският посланик поиска България да промени досегашната си позиция
Коментари Харесай

Изявлението на украинския посланик доказва, че не сме изнасяли оръжие

Днес украинският дипломат изиска България да промени досегашната си позиция и да стартира да изнася оръжие за Украйна. Това изказване потвърждава, че до момента не сме изнасяли оръжие за тях и оборва цялата манипулативна, лъжлива, проведена и платена акция по тази тематика против мен персонално, против някогашния екип на министерството и постоянното държавно управление.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка изявление на украинския дипломат от тази заран, в което той изиска България да подари на Украйна остаряло руско оръжие.

" Ако сме предоставяли оръжие, щяха ли да желаят занапред да започваме да го вършим? ", попита Нинова.

" Призовавам служебното държавно управление да се преценява с решението на Народното събрание да не се дава оръжие на Украйна. Това би било замесване на България във войната. Ние от " Българска социалистическа партия за България " желаеме мир, сигурност, непоклатимост, прекъсване на войната и решение на спора по дипломатически път. При присъединяване в последващо държавно управление ще отстояваме същата позиция, както до момента ", показва още водачът на Българска социалистическа партия.

Украйна прави оценка българската поддръжка за войната с Русия, само че ще желае още веднъж директна военна помощ от страната ни. Това съобщи посланикът на Украйна в България Н. Пр. Виталий Москаленко пред " Нова телевизия ". Той съобщи, че въпросът ще се повдигне след изборите и даже изрази увереност, че този път настояването ще бъде утвърдено от Народното събрание ни.

" Вярвам, че несъмнено решение ще се одобри от страна на България и тя ще провежда доставки на оръжие. Вярвам, че рано или късно България ще направи такова деяние. Тя би трябвало да даде остаряло съветско оръжие на Украйна. За сметка на това българската войска може да се превъоръжава със модерно натовско оръжие. Надявам се, че след изборите ние можем да повдигнем отново този въпрос и да го активираме ", разяснява Москаленко. Той добави, че и досега има помощ от България, само че тя не е изключително афиширана и е била посредством трети страни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР