Днес цялата инфраструктура в южния украински град Одеса, която не

...
Днес цялата инфраструктура в южния украински град Одеса, която не
Коментари Харесай

Положението в Одеска област е много трудно, над 1 млн. души са без ток

Днес цялата инфраструктура в южния украински град Одеса, която не е от основно значение, беше без електрозахранване

Украинският президент Володимир Зеленски заяви късно нощес във видеобръщението си, че ситуацията в Одеска област е доста мъчно, откакто днешни съветски удари с дронове по енергийната система са станали причина над 1,5 милиона души да са без електричество, съобщи Ройтерс.

Днес цялата инфраструктура в южния украински град Одеса, която не е от основно значение, беше без електрозахранване, откакто Русия употребява дронове, с цел да удари енергийни обекти, оповестиха локалните управляващи и споделиха, че огромна част от близките региони също са наранени.

Заради мащаба на вредите всички консуматори в Одеса, като се изключи сериозната инфраструктура, са изключени от електричество, написа във " Facebook " кметът на града Генадий Труханов.

Одеса е най-големият украински пристанищен град и преди началото на съветската инвазия на 24 февруари имаше население от над 1 милион души.

Съобщение, оповестено от градската администрация в " Телеграм ", показва, че ударите са били нанесени в ранните часове на деня и са изумени основни далекопроводи и уреди.

Губернаторът на Одеска област Максим Марченко сподели, че Русия е употребила дронове " камикадзе ", които се забиват в целта, само че два от тях са били свалени над Черно море.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР