Днес трябва да стане ясна присъдата на Катя Лерца. Срещу

...
Днес трябва да стане ясна присъдата на Катя Лерца. Срещу
Коментари Харесай

Ще получи ли справедлива присъда Катя Лерца?

Днес би трябвало да стане ясна присъдата на Катя Лерца. Срещу нея е повдигнато обвиняване за това, че на 13.05.2017 година в южното платно за придвижване на бул. "Санкт Петербург ", при ръководство на моторно транспортно средство - автомобил "Киа Спортидж ", е нарушила разпоредбите за придвижване:
- Чл. 20, ал.2, изр. 2-ро от ЗДвП: "Водачите са длъжни да понижат скоростта и при положение на нужда да спрат, когато възникне заплаха за придвижването "
- Чл. 21, ал.1 от ЗДвП: "При избиране на скоростта на придвижване на лидера на пътно транспортно средство е неразрешено да надвишава следните стойности на скоростта в км/ч - за пътно транспортно средство от категория "В " в обитаемо място - 50 км/ч

- Чл. 23, ал.1 от ЗДвП: "Водачът на пътно транспортно средство е задължен да се движи на такова разстояние от движещото се пред него друго транспортно средство, че да може да избегне удряне в него, когато то понижи скоростта или спре внезапно и по несъобразителност е предизвикала гибелта на Делян Палазов - закононарушение по член 343, ал.1, б. "В ", вр. член 342, ал.1 от Наказателен кодекс.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР