Днес телефонът не е просто средство за комуникация, той съхранява

...
Днес телефонът не е просто средство за комуникация, той съхранява
Коментари Харесай

Изтрийте тези SMS: кои съобщения е по-добре да не съхранявате в паметта на телефона

Днес телефонът не е просто средство за връзка, той съхранява доста информация за своя притежател. Чрез него човек може да бъде шпиониран, а за ваша лична сигурност някои SMS известия би трябвало неотложно да бъдат изтрити от устройството.

На първо място, би трябвало да спрете да употребявате приложения, които изискват достъп до контактите и SMS-съобщенията. Те могат да събират потребителска информация, която не трябва да попада в ръцете на измамниците, предизвестява уеб сайтът itechua.

Чрез такива приложения злонамерените или вирусни стратегии могат да получат достъп до SMS-съобщенията на вашия телефон. В този случай първо се сканира информацията, съдържаща се в SMS. Освен това, телефонът ви може просто да попадне в несъответствуващи ръце, дружно с цялото му наличие.

Следователно, SMS-съобщенията с пароли за интернет банкиране, номера на кредитни карти и друга информация, която може да обезпечи достъп до вашите финансови запаси, би трябвало да бъдат изтрити незабавно след прочитането им. Ако е належащо, сходна информация може да бъде презаписана или записана на портативен притежател.

Освен това, не би трябвало да съхранявате на телефона си SMS-съобщения, съдържащи персонална информация. Всичко, което може да се трансформира в уличаващо доказателство, не би трябвало да бъде на телефона. Ако би трябвало да ги запазите, също е по-добре да ги преместите на друго място.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР