Днес своя 84-ти рожден ден празнува гениалният сър Антъни Хопкинс!

...
Днес своя 84-ти рожден ден празнува гениалният сър Антъни Хопкинс!
Коментари Харесай

Честит рожден ден на сър Антъни Хопкинс - една легенда на 84!

Днес своя 84-ти рожден ден чества гениалният сър Антъни Хопкинс!

Филип Антъни Хопкинс е роден през 1937 година в навечерието на Новата година, в градчето Порт Толбър, Уелс, и още като дете демонстрира своя затворен темперамент. Предпочита да си стои у дома, да свири на пиано или пък да рисува, в сравнение с да си играе със своите връстници.

Училищните занимания са мъчно тестване за дребния Хопкинс, защото страда от нарушаване, наречена дислексия, поради която не може да чете и написа вярно. Съучениците гледат на него по друг метод и го назовават Лудия Хопкинс.

Освен рисуването и музиката, стартира да се увлича и по актьорската игра, а през 1961 година го одобряват в Кралската академия по сантиментално изкуство в Лондон. 4 години по-късно го канят в Националния спектакъл, където на прослушването Антъни избира да чете пиесата „ Отело ”. „ Аз просто изучавам репликите, излизам и ги споделям – елементарно е ”, споделя надареният артист. През 1966 година прави дебюта си в киното с The White Bus ( „ Белият рейс ”).

Актьорът има пет номинации за Златен глобус, четири номинации и три награди на Британската академия, четири номинации и един извоюван „ Оскар “ за основната му роля на Ханибал Лектър. През 2001 година е разгласен за „ Мъж на годината ” от Харвард. Актьорът разгневява английските медии с решението си да стане американски жител през 2000 година, макар че през 1993 година е почетен с рицарско звание от самата кралица Елизабет Втора.

 Антъни Хопкинс Getty

В галерията ни ще откриете най-запомнящите се цитати на великия артист!

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР