Днес светът отбелязва Деня на любовта, и сърцето – символът

...
Днес светът отбелязва Деня на любовта, и сърцето – символът
Коментари Харесай

150 000 души у нас страдат от сърдечна недостатъчност

Днес светът отбелязва Деня на любовта, и сърцето – признакът на това постоянно и свято възприятие, е на всички места. От просветителната самодейност „ Споделено от сърце! “ обаче ни приканват да погледнем на сърцето от различен ъгъл и да си напомним значимостта на неговата функционалност в организма и на това да се грижим за него.

Обичаме от сърце, радваме се от сърце, пожелаваме здраве от сърце. Но грижим ли се задоволително за него? А за сърцата на тези, които обичаме? Тези въпроси задават основателите на „ Споделено от сърце! “ и оферират да се замислим за някои значими, само че забравяни неща.

Само в България 150 000 души страдат от сърдечна непълнота и тя постоянно е резултат на други болести, които могат да бъдат следени и лекувани, напомнят те.

„ Важно да „ слушаме “ сърцето си и посредством просветителната ни самодейност „ Споделено от сърце! “ да предизвикаме хората да извърнат по-сериозно внимание на тематиката и да споделят с доктор, в случай че се появят терзания за тяхното или здравето на непосредствен за тях човек. “, споделя Ивайло Василев от фармакомапинята AstraZeneca, която стои зад самодейността.

Тя се осъществя в подтекста на Световната седмица на информираността за сърдечната непълнота, която тази година се организира в интервала 12-18 февруари и цели да даде публичност на казуса.

Към днешна дата от сърдечна непълнота в света са наранени над 64 млн. души. Всеки втори пациент, при който тя е потвърдена, губи живота си до 5 години след слагането диагнозата.

Заболяването визира освен самите пациенти, само че и техните близки, тъй като те са ангажирани с грижите за обичаните си хора. И въпреки всичко, в случай че се диагностицира в точния момент, животът на тези пациенти може да се усъвършенства и удължи доста, споделят основателите на „ Споделено от сърце! “.

Повече информация по тематиката можете да намерите на онлайн портала  и във Фейсбук на страницата , допълват оттова. 

 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР