Днес Столичният общински съвет прие решение за включване на СО

...
Днес Столичният общински съвет прие решение за включване на СО
Коментари Харесай

Деян Николов: Нека насърчаваме истинско равенство, като предоставяме равни възможности, а резултататите са следствие от личния избор

" Днес Столичният общински съвет одобри решение за включване на Следствен отдел към окръжна прокуратура в план за разбор и пропагандиране на равенството сред половете в работната среда. Ние изрично сме срещу тези ограничения. Равенство на опциите - да, само че тъждество на резултатите - не!

Вярваме, че представителството по браншове сред мъже и дами би трябвало да бъде натурален развой, основан на самостоятелните желания и качества, а не на квоти и насилствени ограничения. Джордан Питърсън (клиничен психолог и автор) приказва доста добре по тази тематика, като акцентира, че хората би трябвало да имат свободата да избират своя професионален път без наложени ограничавания.

Тази самодейност е част от несъответстващата политика на Европейската комисия, която е подозрително какви резултати реализират и в основата си води до повече проблеми в фамилията и връзките сред мъжете и дамите. Квотите са единствено първата стъпка, след което следват квоти за друга полова ориентировка и други групи, което води до привилегироване на избрани категории хора за сметка на други.

Нека ви дам някои цифри. Според проучване на Европейската комисия, макар всички старания и вложени милиони, делът на дамите в софтуерния бранш е едвам 17%. В Германия, където от години се постановат квоти, делът на дамите на високи управнически позиции се е нараснал единствено с 2% за последните пет години. В Норвегия, която има най-строгите квоти, изследвания демонстрират, че фирмите постоянно наемат дами, с цел да изпълнят квотите, само че това не води до дълготрайни промени в корпоративната просвета.

Питърсън също по този начин изяснява за какво мъжете и дамите избират разнообразни кариери. Той твърди, че мъжете са по-склонни към специалности, свързани с обекти и технологии, до момента в който дамите са по-ориентирани към специалности, свързани с хора и грижи. Това се дължи на естествените разлики в ползите и желанията на половете.

Изводът е явен - тези ограничения са неефективни и ненужни. Нека насърчаваме същинско тъждество, като предоставяме равни благоприятни условия на всички, само че оставим резултатите да бъдат разследване от персоналния избор и старания на всеки един от нас. ", разяснява Деян Николов в страницата си в обществената мрежа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР