Днес СпейсЕкс направи много важна стъпка напред към реализацията на

...
Днес СпейсЕкс направи много важна стъпка напред към реализацията на
Коментари Харесай

3…2…1… Огън! СпейсЕкс запали двигателите на първата пилотирана ракета Фолкън 9!

Днес СпейсЕкс направи доста значима стъпка напред към реализацията на дебютния си пилотиран галактически полет. Компанията оповести в Туитър, че бе извършено сполучливо огнево тестване на първата пилотирана ракета “Фолкън 9 ”. 

Това е същата ракета, която ще изведе астронавтите на НАСА Боб Бенкен и Дъг Хърли по време на втората задача на галактическия транспортен съд “Крю Драгън ”. Напомням на читателите, че безпилотният дебют бе през март. 

По информация от уеб страницата Параболик Арк, точната дата на изстрелването ще стане ясна, когато корабът “Крю Драгън ” бъде наведен в подготвеност. Очакванията са полетът да бъде извършен при започване на 2020-та година. Преди това, през октомври или ноември, СпейсЕкс ще би трябвало да организира тестване на системата за спешно избавяне по време на ракетно изстрелване. За страдание капсулата, която трябваше да се използва при този тест (същата от мартенския полет на “Крю Драгън ”), претърпя детонация по време на наземно тестване през април, тъй че ще се наложи да се ползва нова капсула. 

През октомври очакваме и първия безпилотен полет на кораба на Боинг “Старлайнър ”. 

Предстоят в действителност вълнуващи дни за пилотираната космонавтика. 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР