Днес Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност бившия

...
Днес Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност бившия
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение срещу бивш магистрат и адвокат

Днес Софийска градска прокуратура (СГП) притегли към наказателна отговорност някогашния ръководител на Районен съд гр. Раднево - Евелин Драганов и юрист Филип Горов от Адвокатска гилдия в Стара Загора.

Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

На тях са повдигнати обвинявания за опит към персонално укривателство, осъществено в съучастничество и в изискванията на продължавано закононарушение.

По случая са събрани доказателства, че в интервала 27.01.2017 година – 31.05.2017 година двамата дружно и по настрана са създали опит да спомогнат на разположение, направило закононарушение, да бъде осуетено по отношение на нея наказателно гонене, без да се споразумели авансово.

Спрямо подсъдимата Люба Петрова се води наказателно произвеждане за документни и длъжностни закононарушения, което се намира в правосъдна фаза.

Действията им се изразявали в провеждането на срещи и диалози с двама от главните очевидци по делото, водено против Люба Петрова, в хода на които ги убеждавали да отдръпват показанията си против нея.

Действията на обвинените останали на етапа на опита, защото двамата очевидци отказали да трансформират показанията си.

Към интервала на осъществяване на сегашното действие Евелин Драганов не заемал към този момент длъжността ръководител на Районен съд гр. Раднево.

По отношение на Драганов и на Горов е взета мярка за неотклонение „ подписка “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР