Днес сме избрали да ви представим една класация, която включва

...
Днес сме избрали да ви представим една класация, която включва
Коментари Харесай

10 интересни и забавни факта, които не знаете

Днес сме избрали да ви представим една ранглиста, която включва 10 доста забавни и занимателни обстоятелството, които сигурно не сте чували.  
1. Ако удряте главата си в стената в продължение на един час, ще изгорите 150 калории.

 Интересните истории на хора с вълшебен качества Интересните истории на хора с вълшебен качества
Всички обичаме филмите за Хари Потър и някак свързваме визията си с чудо и магьосници с тях. Интересно е да научим, че в исто...
Алтернатива: Ако разноските кучето си за 45 минути, ще изгорите също 150 калории. По-лесно и по-безболезнено.
2. В Швейцария е неразрешено да притежаваш единствено едно морско свинче. Причината е, че морските свинчета са обществени животни и се счита за форма на принуждение, в случай че го държите самичко.
3. Птеронофобия е несъизмерим боязън от пера и гъделичкаше от пера.
4. Змиите могат да оказват помощ при земетресение. Причината е, че предусещат земетресението в разстояние от 121 км и до 5 дни, преди да са се случили.
(Защо не са публично назначени като сеизмолози?)
5. Към днешна дата са отстранени изцяло две заболявания – едрата шарка и чумата. Последният случай на едра шарка е регистриран през октомври, 1977 година, а на чума – през 2001 година
 Най-добрите провали за февруари 2021 година (СМЯХ) Най-добрите провали за февруари 2021 година (СМЯХ)
В днешно време всеки може да снима каквото си изиска, във всеки един миг разполага с телефон с камера и тъкмо поради това можем да в...
6. 7% от американците (възрастни, не деца), имат вяра, че шоколадовото мляко идва от кафяви крави. Не звучи като някаква всеобща илюзия, само че имайте поради, че 7% от американците са в действителност над 16 милиона души. Сега към този момент звучи по-сериозно, нали?
7. Черофобия е боязън от благополучие. Страдащите от това положение мислят, че в случай че станат прекомерно безгрижни или щастливи, с тях сигурно ще се случи нещо неприятно. Дано да я нямате, тъй като другояче не бихте понесли тези 10 занимателни обстоятелства. 
8. Ако вдигнете опашката на кенгуруто, то няма да може да скача. Опашката им служи за баланс при напредването.
9. Бананите имат кора, тъй като порастват против слънцето. Те минават през развой, прочут като „ негативен геотропизъм ”, при който повишаването е отвесно нагоре, т.е. противоположно на гравитацията.
10. Създателят на фризбито е бил кремиран и натикан във фризби. Уолтър Фредерик Морисън основава фризбито през 1948 година Когато умира през 2010 година на 90-годишна възраст, неговите близки го кремират и трансформират праха му във фризби.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР