Днес синдикатите решават кога ще излязат на национален протест срещу

...
Днес синдикатите решават кога ще излязат на национален протест срещу
Коментари Харесай

Синдикатите решават кога ще протестират срещу болничните

Днес синдикатите вземат решение по кое време ще излязат на народен митинг против концепцията първият ден от болничните да не се заплаща, а да остане за сметка на служащия.
Синдикатите желаят незабавна среща с премиера Бойко Борисов и предлагането да се отдръпна. Срокът за промени сред двете четения на бюджет 2020 изтича на следващия ден, подсети бТВ.

От Асоциацията на индустриалния капитал обявиха, че в сходни митинги не се чака да се включат работещите в частния бранш.

От 2013 година болничните дни са били 8 милиона. Към 2016 година са 10 милиона. Измамите с болничните дни са прекомерно малко, считат в „ Подкрепа”.

" Само в София са открити 400 кухи компании, които са основани да точат Национален осигурителен институт посредством болнични. И единствено за това, че страната не е спряла тези компании, не значи, че би трябвало да санкционира болните чиновници ", съобщи Ваня Григорова, стопански консултант в „ Подкрепа”.

" Управляващите угодиха на патриотите с нарастването на минималните пенсии на 250 лева Пенсиите би трябвало да се преизчислят ", безапелационни са синдикалистите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР