Днес ще ви зарадваме с една малко по-различна рецепта за

...
Днес ще ви зарадваме с една малко по-различна рецепта за
Коментари Харесай

Ако пробвате тази рецепта за скумрия на шишчета, няма да искате да я приготвяте по друг начин

Днес ще ви зарадваме с една малко по-различна рецепта за скумрия на шишчета, която се получава необикновено вкусна и леко пикантна. Тя е подобаваща за готвене на лятно барбекю или на скара. Не е нужно да нагрявате тиган с лой и да умирисвате цялата къща на риба. Ако решите, към шишчетата можете да добавите и обичаните си зеленчуци. Така крайният резултат е още по-апетитен.
Как да си създадем вкусна рибка на шишчета?
Преди да споделим с вас лист с продуктите, нужни за подготвяне на марината, ще вмъкнем, че не се постанова да режете рибата на части. Единствено би трябвало да премахнете гръбнака на морския подарък, тъй че да останат единствено филетата.
Продукти за две скумрии:
• 2 с.л. червен пипер;

• 1 ч.л. джинджифил на прах;

• Черен пипер на вкус;
С какво готвачите увиват СКУМРИЯТА, преди да я сготвят
Всички знаем, че една от най-полезните риби е скумрията. Освен това тя е и доста вкусна. Единственото неприятно нещо е миризмата на риб...

• 2 с.л. соев сос;

• Лимонов сок на вкус;

• 3 с.л, растително масло;

• Няколко щипки сол.
Начин на подготвяне:
Всички артикули, дружно с маслото, се смесват в купа. Разбъркват се добре и по-късно се настъргва малко лимонена кора. Лимоновият сок се прибавя към маринатата в купата.
Тайната СЪСТАВКА, която трансформира СКУМРИЯТА в кулинарен шедьовър
Скумрията е една от най-полезните риби, които е целесъобразно да консумираме най-малко един път в седмицата. Свикнали сме да я похапваме п...

Всяко едно парче се покрива щедро с вкусните подправки и се оставя за половин час в ледник, с цел да се маринова.

За предпочитане е да употребявате железни шишове, тъй като с тях нанизването на рибата е по-лесно. Започнете да навивате филетата от страната към опашката. Навийте ги като руло и ги набодете на шишовете. Добавете и зеленчуци, в случай че желаете.

Имайте поради, че този метод за подготвяне на скумрия лишава доста малко време за термична обработка. След десетина минути храната е подготвена, като през това време би трябвало на няколко пъти да въртите шишовете, тъй че да осигурите отмерено изпичане на рибата.

Може да гарнирате с картофена салата, картофи соте, пресни зеленчуци или друго по ваш усет. Да ви е сладко!

Още от РЕЦЕПТИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР