Днес ще ви споделим някои ефективни съвети за почистване на

Днес ще ви споделим някои ефективни съвети за почистване на ...

8 трика за почистване на дома, които съществуват от векове

Днес ще ви споделим някои ефективни съвети за почистване на дома, на които са разчитали и нашите баби.
1. Започнете почистването отгоре
Това е в основата на правилното почистване. Но по някаква причина много хора забравят, че почистването трябва да започне отгоре.
Съобразете се с гравитацията - прахът пада надолу. Така че, започвайки почистването отгоре, няма да се налага след това да почиствате допълнително.
2. Отървете се веднага от неприятните миризми
Преди появата на освежители за въздух са били използвани спрейове от вода, смесена с лимонов сок. Това не само ще освежи въздуха във вашия дом, но също така и ще помогне в борбата с бактериите.
Билките са друг начин да се отървете от неприятните миризми у дома - поставете буркани с лавандула по шкафовете или вътре в тях. По този начин домът ви не само ще ухае приятно, но и ще се отървете от молците.
3. Сушете прането си на открито
Това не само гарантира, че вашето пране ще мирише на чисто, но и ще си спестите пари от сметката за електричество от употребата на сушилнята.
4. Почистете повърхностите в кухнята и банята с оцетен разтвор
Комбинирайте една част оцет, две части вода и малко лимонов сок. Така ще получите екологичен препарат, който е идеален за почистване на мръсотия от повечето повърхности в кухнята, банята и пода. Не го използвайте върху мраморни и гранитни повърхности.
Друг начин за почистване на повърхностите у дома включва поръсването на сол върху тях. След това е необходимо да я втриете с помощта на половин грейпфрут. Следва забърсване с гъба, потопена в чиста вода. Банята и повърхностите в кухнята ще заблестят от чистота.

Как да почистиш мръсната фурна за секунди? Как да почистиш мръсната фурна за секунди?
Ако искате ястията и сладкишите, приготвени във фурната ви, да бъдат здравословни и ароматни - поддържайте я редовно чиста. Не знаете к...
5. Почистете прозорците и огледалата с оцет
Ако искате стъклата и огледалата в дома ви да бъдат чисти, смесете равни пропорции оцет и гореща вода. Нанесете получения разтвор върху стъклото. След това избършете с чиста суха кърпа или смачкан вестник. Изчакайте да изсъхне. 
6. Полирайте мебелите със смес от лимонов сок и зехтин
Вместо да разчитате на готови и скъпи лакове за мебели, може да използвате натурален и изпитан във времето продукт, направен от зехтин и лимонов сок.
Смесете една част лимонов сок с две части зехтин. Вече разполагате с продукт, който ще накара мебелите ви да заблестят.

Да почистим дивана със сода за хляб Да почистим дивана със сода за хляб
Просто, бързо и ефективно почистване и освежаване е нашата цел. Ако редовно почиствате дивана, ще избегнете образуването на прах и акар...
7. Премахнете петната от кухненските прибори със сода бикарбонат
Упоритите петна по приборите за хранене и кухненските прибори ще изчезнат с помощта на следното средство - потопете чиста гъба в сода за хляб, навлажнете я малко с топла вода и втрийте добре в петната по приборите. Изплакнете ги с вода и те ще заблестят като нови.
Ако върху приборите се появи ръжда, тогава на помощ идва лукът. Забийте вилицата или ножа в него и просто го оставете така за няколко часа.
8. Почистете килимите със сода
Представяме ви един не само популярен, но и ефективен  метод за почистване на килими. Необходимо е да ги поръсите с обилно количество сода бикарбонат. След 15 минути просто изметете содата с помощта на прахосмукачка.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com