Днес ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места

...
Днес ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места
Коментари Харесай

Синоптици алармират: Дъждове и градушки на много места днес

Днес ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще има и градушка, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.
Главно в Централна България има условия за интензивни превалявания. Ще духа до сдържан северозападен, в Източна България – североизточен вятър. В Западна България ще проникне студен въздух и температурите ще се намалят, до момента в който в Източна България, където ще има и слънчеви часове температурите ще са по-високи.
Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 19° и 24°, тук-там в Източна България - до 26°-27°. През нощта против събота гръмотевични стихии към момента ще има в Централна България. Атмосферното налягане едва ще се намали и ще е малко по-ниско от междинното за май.
Жълт код за рисково време е разгласен през днешния ден за 10 области от страната. Интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии се плануват за Северна, Централна и Западна България. Количеството на преваляванията ще е сред 20- 35 литра на квадратен метър, тук-там ще доближи до 60 литра на квадратен метър. Метеоролозите предизвестяват и за заплаха от градушки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР