Днес ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно

...
Днес ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно
Коментари Харесай

Тристранният съвет обсъжда линията на бедност за 2024 г. и промени в данъчните закони

Днес ще се организира съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие. Синдикатите, работодателите и държавното управление ще обсъдят размера на линията на беднотия за 2024 година и промени в данъчните закони.

Предвижда се линията на беднотия за 2024 година да бъде 526 лв., като за актуалната година тя е 504 лв.. Министерството на финансите предлага доникъде на идната година да се удължи нулевата ставка за Данък добавена стойност върху хляба и брашното.

С други текстове от министерството желаят да подтикват жителите да алармират за нарушавания при данъчното и осигурителното законодателство, като оферират премия от 10% от събраното, с помощта на техния сигнал.

Предлага се и отпадане на 9-процентната ставка за ресторантьорите и връщането на Данък добавена стойност данъка за тях на 20%. От ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи към този момент се оповестиха против връщане на ставката за ресторантьорския отрасъл, както и против и концепцията за тласък за хората, подали сигнал за укриване на налози.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР