Днес ще разберете как се прави шоколадова торта без брашно.

...
Днес ще разберете как се прави шоколадова торта без брашно.
Коментари Харесай

Шоколадова торта без брашно, без олио и без мляко

Днес ще разберете по какъв начин се прави шоколадова торта без брашно. Всеки ще я хареса.

Ако очаквате посетители, евентуално желаете да им сервирате вкусна храна, която да се хареса на всички. Душата на всяка стопанка е цялостна, когато изпрати удовлетворени гостите от вкъщи си. До огромна степен това зависи от типа на сервираната храна, нейния усет, както и от декорацията.

Започвайки с предястие, главно ядене и десерт, домакините посвещават часове в кухнята, с цел да подготвят всичко както би трябвало. Тъй като десертът се смята за една от най-важните елементи на обяда или вечерята, като сладостен свършек, домакините отделят особено време и внимание на приготвянето му.

По-долу можете да прочетете рецепта за доста елементарна шоколадова торта без брашно, само че все пак доста вкусна и се прави единствено от 5 съставки. Процесът на подготвяне няма да ви отнеме повече от 15 минути и всички ще ви похвалят.

Необходими съставки:

5 яйца 120 г захар 150 г орехи 100 г черен шоколад 140 г масло

Начин на подготвяне:

В два обособени съда, които би трябвало да са по-дълбоки, отделете белтъците от жълтъците. Яйцата би трябвало да се оставят най-малко 1 час на стайна температура. Към белтъците прибавете 60 грама захар и последователно започнете да ги разбивате с миксера.

Разбийте за 5-6 минути, до момента в който белтъците стартират да се сгъстяват. При превръщане не би трябвало да изпадат от купата. Добавете смлените орехи и разбъркайте с шпатула.

Изсипете сместа в тава, застлана с хартия за печене с размери 25х35 см и заравнете с шпатула, тъй че да се разпредели отмерено по цялата повърхнина на тавата. Направете го деликатно. Печете в авансово загрята фурна на 180 градуса за към 20 минути.

Оставете да изстине добре, след което го разрежете на три равни елементи хоризонтално, откъм по-дългата страна на правоъгълника.

Междувременно пригответе крема.

Останалата половина от захарта се изсипва при жълтъците и се разбърква до приемане на гладка примес. Сложете съда в тенджера с вряща вода и при от време на време безредие варете крема до втвърдяване. Към жълтъците прибавете начупения на кубчета шоколад и разбъркайте добре.

Махнете купата от котлона и прибавете разтопеното масло, след което разбъркайте още веднъж. Когато кремът изстине малко, започнете да мажете блатовете.

Намажете тортата от горната страна и в профил.

Сложете я в хладилника да стегне най-малко за 2 часа, а преди сервиране я украсете с настърган шоколад или сметана.

Нарежете и сервирайте!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР