Днес ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Минималните

...
Днес ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Минималните
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 1 ноември

Днес ще продължи да духа до сдържан североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 3° и 8°, а оптималните - сред 7° и 12°. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от междинното за ноември. Това заяви за Агенция „ Фокус " дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще е най-вече облачно. На места ще превалява дъжд, като последователно денем от север преваляванията ще отслабват и стопират. Над северното крайбрежие през втората половина от деня ще има и разкъсвания на облачността. Ще продължи да духа сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 10°-12°. Температурата на морската вода е към 19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. Над планините ще се задържи най-вече облачно и мъгливо.

До обяд към момента на доста места ще има слаби валежи от дъжд, над 1300 метра - от сняг. В ниските елементи ще духа сдържан югоизточен, а по билата - мощен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 2°, на 2000 метра - към минус 3°. В събота вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще стартира стопляне. Ще доминира облачно време, без превалявания, а към края на деня облачността ще се раздира и ще понижава. В неделя и понеделник покачването на температурите ще продължи. Ще духа сдържан, в Източна България и тук-там северно от планините и мощен вятър от юг-югозапад; там дневните температурите ще доближат до 25-27°, в останалите региони ще са до към 20°. Облачността ще е раздрана, тук-там и до слънчево.

По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има в понеделник след обяд над югозападните региони, през нощта против вторник - над югоизточните; тук-там там и ще превали. Вятърът за малко ще се смени със запад-северозападен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР