Днес ще преобладава слънчево време с максимални температури между 27

...
Днес ще преобладава слънчево време с максимални температури между 27
Коментари Харесай

Слънчево време, но опасно силен вятър до края на деня

Днес ще доминира слънчево време с оптимални температури сред 27 и 32 градуса. Над Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места, основно в крайните североизточни региони, ще превали и прегърми.

Ще е и прохладно, с сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. В мощ е предизвестието от първа степен - код жълто за мощни пориви напразно, които могат да доближат скорост до над 80 км/ч.

През нощта вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север. Над по-голямата част от страната ще бъде най-вече ясно. Очакват се утринни температури от 14 до 21 градуса, оптималните ще бъдат сред 25 и 30 градуса, в София - към 25.

През деня ще доминира слънчево време. Ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа до сдържан, в североизточните региони краткотрайно мощен северен вятър. Отново има оповестено предизвестие за мощни пориви в няколко области в страната .

По Черноморието ще е най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността. Валежи не се чакат. Ще духа сдържан до мощен северен вятър.

Ще бъде по-хладно с оптимални температури сред 26 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е променлива, като единствено на обособени места едва ще превали. Ще духа сдържан северен вятър.

Максималните температури в курортите - от 15 градуса на Алеко до 24 в Банско. В Боровец и Пампорово - към 20-21 градуса.

На Балканите ще бъде слънчево, само че прохладно в крайните североизточни региони, където тук-там е допустимо и да превали.

У нас, в петък и събота , ще доминира слънчево време, с валежи основно в планините в Югозападна България. Максималните температури в множеството региони ще бъдат сред 26 и 31 градуса.

Предимно слънчево ще бъде и в неделя , и при започване на идната седмица, температурите ще продължат да се покачват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР