Днес ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, когато

...
Днес ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, когато
Коментари Харесай

Внимание! Опасно време в Северна България днес

Днес ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, когато на обособени места, основно в планинските региони, ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, в Дунавската низина - и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат сред шест и 11 градуса, оптималните - най-вече сред 18 и 23 градуса, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
За 8 области на страната е в действие жълт код за мощен вятър. Очаква се поривите да стигнат 22- 24 м/сек. Предупреждението важи за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград и Силистра.
По Черноморието ще духа до сдържан западен вятър, който след обяд ще се ориентира от югозапад. Облачността ще е променлива, забележителна - над южните региони, където на обособени места ще превали. Максималните температури на въздуха ще са в интервала 17-21 градуса. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще има променлива, постоянно забележителна облачност, и тук-там ще превали дъжд, по високите върхове - сняг. Ще духа сдържан, по билата - мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 12 градуса, на 2000 метра - към 3 градуса.
В четвъртък вятърът в по-голямата част от страната ще отслабне до умерен; към момента мощен ще се задържи в западната част на Дунавската низина, само че до вечерта и там ще отслабне. Облачността ще е променлива, по-често - забележителна, и на обособени места в източните и планинските региони ще превали, допустимо е да прегърми.
В петък ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността след обяд, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Вятърът ще се обърне от юг, ще се покачат дневните температури и оптималните ще са сред 22 и 27 градуса, минималните - най-вече сред пет и 10 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР