Днес ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, когато

...
Днес ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, когато
Коментари Харесай

Слънце или дъжд по Гергьовден? Ето какво казват синоптиците

Днес ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, когато на обособени места, основно в планинските региони ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат сред 6° и 11°, оптималните – най-вече сред 18° и 23°. Утре вятърът в по-голямата част от страната ще отслабне до умерен; към момента мощен ще се задържи в западната част на Дунавската низина, само че до вечерта и там ще отслабне.

Облачността ще е променлива, по-често забележителна и на обособени места в източните и планинските региони ще превали, допустимо е да прегърми. В петък ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността след обяд, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Вятърът ще се обърне от юг, ще се покачат дневните температури.

В събота и неделя с югозападен вятър ще остане относително топло, само че облачността от запад ще се усили и ще стартират валежи – през първия ден след обяд единствено на обособени места в западните региони и Рило-Родопската област, в неделя – на доста места в Западна и Централна България.

В неделя в Източна България южният вятър ще се усили, а в Западна вятърът ще се обърне от северозапад и с него ще стартира захлаждане, което при започване на идната седмица ще обхване страната. В понеделник по-интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии, ще има в Западна и Централна България, а във вторник – тук-там и на изток. Най-висока е вероятността за обилни количества дъжд в централните региони от страната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР