Днес ще бъде внесено искане за мярка за неотклонение "задържане

...
Днес ще бъде внесено искане за мярка за неотклонение "задържане
Коментари Харесай

Гешев: Днес ще бъде внесено искане за мярка за неотклонение на кмета на Божурище


Днес ще бъде импортирано искане за мярка за неотклонение "задържане под стража " на кмета на Божурище. Предполагам, че е подготвена експертизата по случая. Mисля, че като доказателства сме достигнали максимума за 3 дни по този случай, добави Гешев по случая в Божурище, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев в утринния блок на Българска национална телевизия.

Задържан е кмета на регион "Северен " в Пловдив и други лица. В случая "Младост " се наложи да сме на 100 % открити, цялото дело е в медиите. Оказа се, че хората са си създали разбор от грешките там. Близките дни ще дадем по-подробна информация по случая. Има доста сходни неща с двата случая - при този в Пловдив е много по-качествена схемата разяснява Гешев.

Хора от групата на Мартин Антов се занимават с наркоразпространение, изнудване на жители и търговци в Монтана. Ако направя паралел с кметските случаи, във всеки един град има така наречен престъпни престижи, които по някакъв метод са свързани с локалната власт. Резултатите в битката с локалната престъпност сега са по-добри от преди. Антов е притеглен като обвинен за началник на проведена незаконна група. Работи се по един случай за машинация за към 500 000 лв. за машинация в Монтана. Този вид групи, които са на локално равнище, се занимават с всичко, от което могат да се изкарат пари, сподели Гешев.

Поредният български олигарх, който прибираме у дома, е Маринела Арабаджиева. Смятаме, че има доказателства за осъществени закононарушения. Днес ще внесем мярката за неотклонение. Бяха изследвани част от конфискуваните 26 телефона, тогава бяха открити връзки с Белград. Обемът на работа на прокуратурата сега е несъпоставим спрямо който и да е от предходните основни прокурори. Не мога да настоявам, че Прокопиев има връзки с Цветан Василев, само че с случая с Арабаджиеви и Баневи е ясно, че имат някакви връзки с него, разяснява Иван Гешев изгонването на Маринела Арабаджиева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР