Днес ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 6°

...
Днес ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 6°
Коментари Харесай

Прогноза за времето – 22 ноември

Днес ще бъде най-вече слънчево с оптимални температури сред 6° и 11°, в София към 7°. През деня едва ще се намали. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Христо Христов.
Атмосферното налягане ще бъде доста по-високо от междинното за месеца. Ще духа слаб североизточен вятър. Минимални температури сред минус 3° и 2°, в София към минус 1°. В Източна България ще духа слаб северен вятър.
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево със слаб северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 7°-10°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, преди обяд по южното крайбрежие към момента 4 бала.
Над планините също ще бъде най-вече слънчево, с повече облаци към момента в утринните часове. Ще духа сдържан северозападен вятър, преди обяд от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към 0°.
В началото на новата седмица облачността, изначало висока, по-късно и междинна, краткотрайно ще се усили, само че ще остане съвсем без превалявания. Дневните температури ще се покачат. В понеделник ще духа слаб до сдържан западен вятър. Във вторник вятърът краткотрайно ще се ориентира от северозапад, в източната половина от страната - от север-североизток, дневните температури там едва ще се намалят. До края на деня вятърът на всички места ще отслабне и в сряда ще бъде съвсем безшумно.
В планинските региони ще бъде слънчево, стоплянето там ще продължи. В равнинната част от страната заран на доста места ще е мъгливо или с ниска облачност, само че денем в множеството региони видимостта ще се усъвършенства, облачността ще се раздира и понижава до слънчево. По-трайни ще бъдат мъглите по поречието на Дунав, а дневните температури там ще остават по-ниски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР