Днес ще бъде дадено началото на новата поредица от мачове

...
Днес ще бъде дадено началото на новата поредица от мачове
Коментари Харесай

Европейските квалификации се завръщат, вижте какво ни очаква днес

Днес ще бъде обещано началото на новата поредност от мачове от квалификациите за Евро 2024. В първия ден ще се изиграят девет мача.

В група “G ”, в която е България, ще има два дуела. Нашият тим е изиграл мач повече от останалите и в този момент другите ще наваксват, което ще им даде опция да усилят задатъка си пред “лъвовете ”, които сега заемат предпоследното четвърто място. Сърбия приема Унгария в пряк конфликт за първото място в групата, а последният в класирането Литва е хазаин на Черна гора.

Най-голям интерес провокират срещите от група “В ”. В нея Франция приема Ейре на “Парк де Пренс ”. Тимът на Дидие Дешан ще играе на стадиона на Пари Сен Жермен, защото на нормалния им домашен стадион “Стад дьо Франс ” се организират срещи от международното състезание по ръгби.

“Петлите ” нямат неточност от началото на квалификациите и записаха четири победи в първите си четири мача, в които няма позволен гол. Един от триумфите им бе точно против Ейре. Срещата в Дъблин през март приключи 1:0 с гол на Бенямин Павар. Ирландците са с една победа и две загуби.

Дешан има някои проблеми с травми, като Конате, Фофана, Канте и Погба не са в състава. Люка Ернандес се завръща за първи път след травмата, която получи по време на Световното в Катар, а Адриен Рабио е в отбора, откакто пропусна последните мачове на “петлите ” заради контузия. Новото трио на ПСЖ Мбапе, Дембеле и Коло Муани е в състава, само че се чака наставникът да заложи на офанзива, която пусна последните няколко години в лицето на Мбапе, Жиру и Гризман.

Другият мач в група “В ” опълчва Нидерландия и Гърция. Срещата е от огромно значение и за двата тима. Тимът на Роналд Куман се показва неубедително от началото на годината и ще се опита да покаже друго лице. “Лалетата ” бяха разрушени с 0:4 от Франция на старта на квалификациите. След това победаха Гибралтар преди да позволен загуби от Хърватия и Италия в Лигата на нациите. Гърците имат 3 точки повече от днешния си противник, само че южните ни съседи са изиграли два мача повече.

В група “Е ” Полша има много работа, откакто загуби два от първите си три мача. Днес Роберт Левандовски и компания одобряват Фарьорските острови. Лидерът в групата Чехия е хазаин на Албания, който има единствено точка по-малко от днешния си противник.

Три мача ще се изиграят в група “H ”. Заемащите първо и второ място Финландия и Казахстан се изправят един против различен в Астана. Дания приема новобранеца Сан Марино, а Словения е хазаин на Северна Ирландия.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР